начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

Глоби и удръжки

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Глоби и удръжки

Мнениеот pepi_milen » 26 Юли 2012, 09:46

Здравейте!
Имам нужда от съвет за ситуацията, в която се намирам...
От 5 години работя в търговска верига и проблемите с работодателя започнаха от момента, в който съобщих за своята бременност. Изцяло различно отношение. От месец март имам глоби в размер по- малък от "допълнителното възнаграждение"( до преди година - постоянна величина), но с неясен произход. На въпроса ми за какво са удържаните пари не получавам отговор, нито някакво уведомление за причината за "глоба". Обяснението в устна форма и с половин уста е - " всички имат удръжки - липси от ревизии, глоби...".
За месец Юни имам само 6 работни дни и след това излязох в платен годишен отпуск, последван от Болничен лист за 45 дни( от 29-и) преди раждане и равносметката е най- много удържани пари за този месец в сравнение с предходните месеци. Не разбирам логиката да удържаш най- много от служителя, който е в правото си на отпуск и почти не е присъствал. А относно "разбиране" за състоянието и условията, в които работя да не говорим.
Ако не получа адекватно обяснение от работодателя се чудя по какъв начин още може да ме ощети.
pepi_milen
Нов потребител

Re: Глоби и удръжки

Мнениеот sechka_ » 26 Юли 2012, 10:20

Поискайте фиш или ведомост, в които да се вижда как точно е изчислено възнаграждението Ви за месеца. Имайте предвид, че за дните в болничен работодателя не плаща нищо. Парите ще дойдат по-късно от НОИ.
sechka_
Младши потребител

Назад към Трудово право