начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

работно време

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

работно време

Мнениеот tosheva » 27 Юни 2012, 22:23

Здравей те, Моят въпрос е свързан с работното време .Започнах работа в хотел в който ми казаха, че работните часове са 9ч.,а не 8ч. както пише в трудовия договор защото съм имала две почивки по 15 минути и една от 30 минути за обяд които се изключват от него.Моля отговорете ми имали право по този начин да удължава работното време на своите работници.Благодаря предварително.
tosheva
Младши потребител

Re: работно време

Мнениеот Pause » 28 Юни 2012, 11:22

на това здраве му кажете :D

Раздел III.
Почивки
Почивки в работния ден
Чл. 151. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работното време на работника или служителя се прекъсва с една или няколко почивки. Работодателят осигурява на работника или служителя почивка за хранене, която не може да бъде по-малко от 30 минути.
(2) Почивките не се включват в работното време.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Трудово право