начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов договор

Мнениеот iana_1 » 26 Юни 2012, 18:59

Здравейте,
Започнах сезонна работа като фризьор на 18 юни в един хотелски комплекс.Трудовият ми договор е за срок от 22 юни до 31 август. "Договорът е на основание на чл.68 ал.1 от КТ във връзка с чл.70 ал.1 със срок на изпитание 3 месеца и ал.2 в полза на работодателя." На 25 юни шефът ме уволни по телефона под предлог,че не работя качествено.За седемте ми работни дни имаше един-единствен клиент, който остана доволен -работа няма, но причина за това не съм аз. Днес шефът ми искаше трудовият договор, защото счетоводителят му бил подготвил документите за анулирането му - не го дадох Имам ли право на някакво обезщетение? В ТД е споменато за предизвистие по прекратяването му.
Благодаря предварително за отговора!
iana_1
Нов потребител

Re: Трудов договор

Мнениеот dobromirkd » 26 Юни 2012, 19:45

Имаш право на част от уговореното месечно трудово възнаграждение - толкова колкото се полага за 7 дни (предполагаемия срок на действие на договора). А съвсем друг е въпросът, че този договор не е още прекратен, тъй като трудовият договор се прекратява писмено (от момента на получаването на писменото изявление за прекратяването на договора). iana_1 ако искаш ми пиши на е-mail dobromir.k.d@abv.bg може да помогна.
dobromirkd
Потребител

Re: Трудов договор

Мнениеот iana_1 » 28 Юни 2012, 22:08

Здравейте!
Благодаря за отговора!
Ходих в Инспекцията по труда и там ми казаха да не давам договора.Говорих с една счетоводителка и тя ми каза,че договора може да се анулира до 7 дена в НАП - все едно не съм работила.Дадоха ми някой лев от работа-казаха за обезщетение (не че ми покриват разходите) и че съм била работила 1 ден.И ми се струва, че избързах и им дадох договора.Имам копие,но едва ли има някаква стойност.
Винаги съм работила за себе си и за първи път се сблъсквам с такъв проблем и можех да изкопча още пари заради унизителния начин, по който ме уволниха.
iana_1
Нов потребител

Назад към Трудово право