начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

Въпрос към един трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос към един трудов договор

Мнениеот dinko780419 » 22 Юни 2012, 21:59

Зравейте незнам за тук ли ми е въпроса. Назнзчен сам на работа с Безрочен трудов договор със срок на изпитване. А въпро са ми е като изтече времето на изпитването имат 7 дена през които работодатела може да ме остави или оволни и ако нищо не направи до колкото сам запознат с законите автоматично догова ра ми става постоянен това истина ли е сеха ще ви кажа какво пише в договора ми

На основание чл.67,ал.1,т.1 във връзка с чл.70 от кт
( Безрочен трудов договор със срок на изпитване )
Се сключва настоящия трудов договор между предприятието и работника
от 01.11.2011 год.

1 Предприятието възлага и работникът приема да изпълнява аларми и музика ЕООД добрич бул добръджа 42 б с място на работа : отдел ( обект ) работници длъжносста работник сглобяване на детайли код по НКПД 93290008 , категория на труд - трета
с изпитателен срок до 6 месеца, за пълно работно време-8 часа, седмично 40 часа

2 работника се задължава да постъпи на работа на 01.11.2011 год
3 Срок на предизвестието при прекратяване на трудовия договор се определя на 30 дни и е еднакъв и за двете страни
4 Размера на основния годишен отпуск е 20 дни
5 Други ословия на трудовия договор : Срока за изпитване е в полза на работодателя

ами това е в общи линии
dinko780419
Нов потребител

Re: Въпрос към един трудов договор

Мнениеот Гост. » 23 Юни 2012, 11:06

dinko780419 написа:А въпро са ми е като изтече времето на изпитването

Срокът за изпитване е изтекъл след 01.05.2012г. ( :!: датата, посочена от мен ще е коректна, ако не са налице обстоятелствата предвидени в чл. 70, ал.4 КТ :idea: - отпуск , уважителни причини за неизпълнение на работните ви задължения) , та в този ред - договорът, към дата на публикуване на темата ви, ако все още работите там, е окончателен и отношенията ви с работодателя ще се уреждат по правилата предвидени за него.

п.п. как ги сключвате тези договори на една и съща дата, в която постъпвате на работа идея нямам, но това вас не ви касае.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dinko780419 » 24 Юни 2012, 21:28

Благодаря за оказанато помощ. Но за сажиление не сам много запознат с тази тематика и и заключенията.И затова ако може да ми се обесни на по разбираем език договорът ми сега постоянен ли е или не само да или не :cry:
защтото според чл71 от КТ се казва че след изтичането на определения срок за изпитване става постоянен не сам използвал болнични или отпуски.
dinko780419
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 24 Юни 2012, 22:35

Да опитаме по друг начин- договорът ви от самото начало е за неопределено време, а вече и окончателен.
Горното, в превод ( дано се справя)- по вашите разбирания трябва да означава- да, постоянен е.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dinko780419 » 25 Юни 2012, 23:11

Много благодаря за оказаната помощт :). А можели да попитам и друго нещо. А в момента могат ли да ме оволнят при положение че сам защитен по чл. 333 и договора ми в това положение е постоянен. Защото от предишната работа ме оволниха. Защото според тях бях на изпитателен срок и този член не ме е защитавал.
dinko780419
Нов потребител

Мнениеот cveti1605 » 05 Юли 2012, 20:55

Чл.333 Кт пази при определени обстоятелства, разписани в самата норма. Но това не означава, че не може да бъдете освободен, просто трябва да се спази определена процедура преди да се пристъпи към прекратяване на трудовия договор. Да, по време на срок за изпитване, чл.333 не се прилага.
cveti1605
Младши потребител

Назад към Трудово право