начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Прекратяване на трудов договор без предизвестие

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудов договор без предизвестие

Мнениеот borini » 18 Мар 2012, 12:07

Здравейте,
Предстои ми напускане на фирмата в която работя.За съжаление работодателят ми е категоричен,че трябва да спазя едномесечно предизвестие.На новото работно място не са склонни да чакат толкова време.Естествено има вариант да не спазя предизвестието,но в случая търпя санкции.
Въпросът ми е имам ли възможност да се позова на чл.327;ал.1;т.3 (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.)"Работодателят промени мястото или характера на работата или уговореното трудово възнаграждение освен в случаите, когато има право да извърши такива промени, както и когато не изпълни други задължения, уговорени с трудовия договор или с колективния трудов договор, или установени с нормативен акт.",при положение,че наименованието на длъжността ми в трудовия договор и длъжностната ми характеристика са различни.Като допълнение към това е и работата през почивните дни без заповед,оставане допълнително след установеното работно време и т.н.,но тези неща са по-трудно доказуеми и са свързани със сигнали до инспекцията по труда и т.н.
borini
Младши потребител

Re: Прекратяване на трудов договор без предизвестие

Мнениеот asturio » 21 Мар 2012, 12:39

Според мен можеш да си търсиш правата на основание този чл.327, защото по закон правото е на твоя страна.
Проблем в случая може да бъде евентуалният разход на време и средства ако се стигне до съд.
Въпрос на лична преценка, но тъй като не съм юрист по професия се ограничавам само с мнение.
asturio
Нов потребител

Назад към Трудово право