На 1 декември 2011 прекратих трудови взимоотношения по мое желание. На 16.01.2012 постъпих на нова работа,с 6 месечен договор с изпитателен срок ( в полза на работодателя). По стечение на обстоятелствата договорът ще се прекрати на 1.02.2012. Работя в същата тази фирма (но на друга позиция) на граждански договори от юли 2011 и по настоящем.Т.е. реално от 1.02.2012 не работя никъде на постоянен договор, но работя на граждански.
Въпросът ми е имам ли право на регистрация в Бюрото по труда и съответно на някакви обезщетения?
Благодаря!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 10:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам ли право на обезщетение?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Имам ли право на обезщетение?
Да ако можете да скриете гражданския. заслужава ли си?
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
Когато договора за изпитване е прекратен преди изтичане на изпитателния срок работодателя дължи обезщетение на основание чл.221 от Кодекса на труда за остатъка от срока на договора за изпитване, САМО АКО работника е останал без работа. Когато се предявява правото на обезщетение по чл.221 от Кодекса на труда работника следва да докаже пред работодателя ,че за правнорелевантния период е останал без работа като представи справка от НАП за регистрирани трудови договори. В случай,че въпреки надлежно предявяване от страна на работника правото на обезщетение по чл.221 от КТ, работодателя откаже да го изплати е налице нарушение на трудовото законодателство , което е материално правно основание за предявяване на искане Инспекцията по труда като орган по контрол за спазване на трудовото законодателство да наложи Принудителна административна мярка по чл.404 ал.1 т.1 от КТ като предпише на работодателя да изплати следващото се обезщетение на работника.
- sadiata
- Потребител
При прекратяване на договор с уговорен срок на изпитване в полза на работодателя и по негова инициатива, работодателят не дължи каквото и да било друго обезщетение на работника, освен това за неизползван платен годишен отпуск.
- axioma
- Младши потребител
Горният ми пост е във връзка с:
" Когато договора за изпитване е прекратен преди изтичане на изпитателния срок работодателя дължи обезщетение на основание чл.221 от Кодекса на труда за остатъка от срока на договора за изпитване, САМО АКО работника е останал без работа."
" Когато договора за изпитване е прекратен преди изтичане на изпитателния срок работодателя дължи обезщетение на основание чл.221 от Кодекса на труда за остатъка от срока на договора за изпитване, САМО АКО работника е останал без работа."
- axioma
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|