Здравейте,
трудовото ми правоотношение е прекратено съгласно чл.328, ал.1, т.2 от КТ. Съгласно чл.326, ал.2 и ал. 4 от КТ, срока на предизвестието е 30 календарни дни и започва да тече от деня следващ датата на връчване (получено - 03.10.11г )
Получено е обезщетение съгласно чл.220 ал.1 от КТ, чл.224 ал.1 от КТ и чл.222 ал.1 от КТ ( не повече от един месец).
Предизвестието и заповедта за съкращение са връчени в ден, в който бях в болничен, но трудовото правоотношение е прекратено на следващия ден, в който трябваше да бъда на работа.
На колегите, които подлежат на съкращение след мен им е отправено предложение за прекратяване на трудовия договор срещу заплащане на обезщетение съгласно чл. 331 от КТ ( 6 брутни месечни заплати ).
Има ли в този случай мотиви на дискриминация и имам ли шанс, ако заведа трудово правно дело да получа обезщетение съгласно чл. 331 от КТ( 6 брутни заплати).
- Дата и час: 26 Ное 2024, 09:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на трудово правоотношение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на трудово правоотношение
Работодателят е бил коректен към служителите си след като по чл.331 им е изплатил не минимума от 4 заплати, а цели 6 брутни трудови възнаграждения. При тебе няма дискриминация
- direktor
- Нов потребител
За коректността на работодателя съгласно чл.331 от КТ съм съгласен, но разликата между чл. 221 ал.1 и чл. 331 от КТ е 5 брутни заплати. За това говоря, а не дали са 4 или 6.
- pianov
- Нов потребител
Не знам правите ли разлика между съкращаване на щата, каквото е при вас, и прекратяване на ТПО на другите ви колеги, по взаимно съгласие, че са различни основанията, все пак.
Вярно, че има разлика между 6 заплати( което говори за КТД) и обезщетението по 221, но това не е дискриминация( като се хареса толкоз тази дума на нашенеца и вс. вече е дискриминационно ), а е в синхрон с КТ. Дори и да обжалвате тази заповед, ако не се установи незаконосъобразност на същата, съдът няма да ви присъди 6-те заплати по 331. Вервайте.
п.п. Шефе, защо си заличи постовете?- бяха си съвсем на място.
Вярно, че има разлика между 6 заплати( което говори за КТД) и обезщетението по 221, но това не е дискриминация( като се хареса толкоз тази дума на нашенеца и вс. вече е дискриминационно ), а е в синхрон с КТ. Дори и да обжалвате тази заповед, ако не се установи незаконосъобразност на същата, съдът няма да ви присъди 6-те заплати по 331. Вервайте.
п.п. Шефе, защо си заличи постовете?- бяха си съвсем на място.
- Гост.
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|