начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

обвиняват ме, че съм изнесъл класифицирана информация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обвиняват ме, че съм изнесъл класифицирана информация

Мнениеот adamsmit » 02 Ное 2011, 23:07

Здравейте,

Искам да Ви попитам за съвети и насоки относно следния казус:

Работодателят ми има разрешение с пълномощно от моя страна да следи и подслушва кореспонденцията ми и разговорите по смисъла на ЗЗКИ. С една дума шпионаж на всичко свързано с мен, за да следят дали се изнася нанякъде класифицирана информация. Това е стандартна процедура на ДАНС за издаване но допуск за работа с класифицирана информация.

Проблемът е в друго,че това тяхно право за шпионаж е възможност за злоупотреба с личната кореспонденция и инструмент за притискане на служителите. Наричат го „контрол”. Това не е никакъв контрол, а пълен произвол, психически тормоз на хората,които подлежат на такъв контрол. Послушват всички лични разговори и ги коментират за всичко s vsichki drugi slujiteli. Каквото мисля да правя, дори и магистратура да запиша например го тълкуват в най-лош аспект и след това казват, че не ми е била чиста работата и незнам си какви още неща, които не мога и да си ги помисля.Izmislqt si razlichni obvineniq za kakvo li ne. Napravo trapki me pobivat kak moje da si mislqt i govorqt takiva neshta za men.
Внедряват доносници в социални среди, в които прекарвам свободното си време. Те постоянно следят какво говоря и доносничат на тайните служби или незнам на кого?

Използват и други стратегии-залагат капани на служителите си, които работят в същия момент с класифицирана информация,за да могат да ги обвинят след това, че са говорили, да ги уволнят или съдят и аз незнам каква е процедурата след това. Могат да скалъпят доказателства и да го нагласят, както си искат. Правото да следят със СРС дава възможност на едни хора да правят каквото си искат с други.

Наскоро ми беше заложен такъв капан, в който един бивш колега, който не е във фирмата от близо година ме среща „случайно” на улицата, но е бил проучван преди това за достъп до класифицирана информация и е длъжен да пази тайна,дори и след напускане и започва да ме разпитва за действащи в момента проекти какъв е статуса? Аз знам, че не трябва да говоря за всички тези неща и отговарях кратко без да давам подробни обяснения и не му казвах повече от това,което той знае. След това се събират хората, които стоят зад този капан предполагам и започват да ме обвиняват, че съм изнесъл класифицирана информация. Тази информация не е маркирана с гриф, както е по реда за защита на информацията на ЗЗКИ. Накрая ми търсят сметка за това, че съм изнесъл класифицирана информация,защото ме бяха хванали преди време, че си търся нова работа,защото на тази вече не издържам на всички тези неща и ми правят постоянно проблеми за всичко. Правят ми скандали, унижават ме, подиграват ме пред останалите и тези неща,които имат за цел да ме смачкат психически, за да мога да съм зле и постоянно подтиснат.

Не са завеждали засега иск срещу мен, не са ме уведомявали по официален път в обвинение за изнасяне на класифицирана или конфиденциална информация, но очаквам това да стане. Как мога да се защитя срещу целия този произвол? Мисля, че тези неща са незаконни и едно пълномощно, което им дава право да следят и подслушват не им дава право да правят останалите неща посочени горе. Може ли техните изказвания и твърдения да се тълкуват, като клевета? Мога ли да им търся съдебна отговорност по някакъв път или да алармирам дадена институция,която да започне да ги разследва?

Опитах се да си сменя работата,защото това не се издържа и ме хванаха, че ходя на интервю за работа пак посредством СРС. От тогава не смея да си търся нова работа.
Ако ме хванат отново да си търся друга работа, кой знае какво ще измислят и разбира се ще използват СРС срещу мен.

Моля Ви за съдействие,защото съм в безизходица и ще получа сериозни здравословни проблеми от силното притеснение и стрес, ако не намеря изход от тази ситуация? Kade moga da se jalvam i po kakav red?
Sluchaq e mnogo slojen i neznam kak da protivodeistvam na tova.

Благодаря Ви предварително.
adamsmit
Нов потребител

Re: Slojen sluchai

Мнениеот TheOldMan » 02 Ное 2011, 23:47

При постъпване в ДАНС не сте ли минал(а) на тест за психологическа стабилност и пригодност за службата? Изискванията към такава длъжност би трябвало да са доста високи, и щом колеги могат да ви докарват до нервен срив, мога да си представя какво биха направили с вас агенти на чужди разузнавания или организирани престъпни групи.
Напълно нормално е лица работещи в такива служби да се поставени постоянно в стресова ситуация и да се проверяват постоянно и с всякакви способи на стабилност на психиката и работа под напрежение. Би трябвало да ви е било ясно на какво хоро се хващате още при постъпването на работа.
Да ви го кажа направо - събирайте си чукалата и си търсете друга работа. Поне това никой не може да ви попречи да направите. И няма да ви "спретнат мероприятие" - явно и те ще са доволни че ще се освободят от вас. Е, освен ако наистина нямат причина да го направят.
Екстрите в службата ги има(макар и да не са много), но за тях се заплаща ... скъпо. Отдено във всички структури на МВР и подобните й служба цари такава шуробаджанащина и връзкарство, че могат да ви заложат капан по всяко време.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Трудово право