начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

анекс за преназначение -неподписан?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

анекс за преназначение -неподписан?

Мнениеот telez » 22 Окт 2011, 16:01

Здравейте,имам нужда от консултация относно работата ми.
Работя към банкова институция,/6 години/август месец 2011г ме уведомиха,че закриват длъжността,която заемам.
Предложиха ми обезщетение 4 заплати и да се регистрирам като безработна или
другата алтернатива преназначение на по-нископлатена длъжност в близко градче на 18 км.
Уговорката беше ,че е за постоянно място.
Оказа се ,че местото не е постоянно ,а е по заместване на служител в майчинство,който се връща януари 2012г. Независимо ,че имам 6 г стаж на по-висока длъжност е със срок на изпитване 6 месеца.Все още не съм подписала нищо.Не са ми предложили.
Вече е октомври месец,аз работя от14 09.2011 на новото место.
Вземам вече по-малката заплата,а нямам заповед за преназначение.
Какво ще ме посъветвате? Към коя институция да се обърна,неизвестността и чакането ме притесняват.
Интересно е че подписвам документи,а няма анекс и длъжностна харектеристика за тази длъжност.
Предполагам,че искат да се освободят от мен като се върне титуляра.
telez
Нов потребител

Re: анекс за преназначение -неподписан?

Мнениеот Pause » 22 Окт 2011, 18:50

Това е законосъобразно поведение. :roll:
Според мен следва да се уважава не по малко закона.Т.е. следва да стане със споразумение по Чл.119 КТ писмено.И в правото сте си да искате разликата в заплащането.Както и субективното право на отказ да предоставите раб. сила ,което ангажира имуществена отговорност на работодателя по Чл.219 ал2 КТ.Все пак разберете дали найстина се закрива длъжността.
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: анекс за преназначение -неподписан?

Мнениеот telez » 28 Окт 2011, 16:44

Благодаря за помоща,насочихте ме да се консултирам с адвокат .
telez
Нов потребител

Назад към Трудово право