- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
работа в конкурентна фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
работа в конкурентна фирма
Здравейте, напускам сегашната си работа и имам предложение за започване на работа в конкурентна фирма. Напускането е по взаимно съгласие.Имам подписана запис на заповед в която има условие да не работя в конкурентна фирма две години. Моля Ви да ми дадете съвет какво да правя.
- petyakg
- Нов потребител
Re: работа в конкурентна фирма
Запис на заповед? В която пише "Дължа еди-колко си, ако започна работа някъде другаде, освен във фирма Х"? Това си плаче за съд - нарушава конституционното ви право на труд.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Да, сумата е 50 000лв и буквално пише, че ги дължа ако започна работа в конкурентна фирма
- petyakg
- Нов потребител
Записът на заповед е безусловно поемане на дълг.Ако е налице условие, той (ЗЗ) е нищоже.
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
Записът на заповед, който сте подписали под условие (ако започнете работа другаде) е нищожен, защото формата и съдържанието на записа на заповед са определени от закона и нарушаването лишава записа на заповед от правна сила.
Т.е. вашият запис на заповед не съдържа БЕЗУСЛОВНО обещание, следователно е налице непълен запис на заповед. Той не поражда правни последици. Изключение може да има за презумираните реквизити, но случаят не е такъв.
Чл. 535. (Нов - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) Записът на заповед съдържа:
1. наименованието "запис на заповед" в текста на документа на езика, на който е написан;
2. безусловно обещание да се плати определена сума пари;
3. падеж;
4. място на плащането;
5. името на лицето, на което или на заповедта на което трябва да се плати;
6. дата и място на издаването;
7. подпис на издателя.
Чл. 536. (Нов - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) (1) Документ, който не съдържа някои от реквизитите, посочени в чл. 535, не е запис на заповед, освен в случаите, определени в ал. 2, 3 и 4.
Т.е. вашият запис на заповед не съдържа БЕЗУСЛОВНО обещание, следователно е налице непълен запис на заповед. Той не поражда правни последици. Изключение може да има за презумираните реквизити, но случаят не е такъв.
- shelley
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|