начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Отказ по член 119 от КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказ по член 119 от КТ

Мнениеот candymana » 29 Сеп 2011, 16:59

Добър ден от няколко дни насам се чуда кого да попитам отностно този член 119 от КТ които дава право на изменения и допълнителни споразумения по ТД . Назначен съм на работа на основание чл. 70 и чл. 71 от КТ във връзка чл. 67, ал.1, т.1 от КТ. Имам над 2 години трудов стаж в една от залите на фирмата близо до дома ми наскоро смениха управителя в залата и той реши да ме изпрати в друга тяхна зала на 15-тина километра от текущата ми месторабота което за мен е ощърб най-малко в това, че трябва да пътувам един час на отиване и един час на връщане което ми овеличава заетото време с по 2 часа на смяна грубо за месец от 20 смени са 40 часа допълнително които не ми се заплащат следователно за мен е пропиляно време. Един месец след като ме преместиха в по-далечната зала ми донесоха допълнително споразумение жа изменение на трудово правоотношение на основание чл. 119 от КТ. Та вапроса ми е понеже този член се води по взаймно съгласие а то реално не е така ,аз не съм съгласен с това преместавне какви ще са последиците за мен ако откажа да подпиша това допълнително споразумение и какво мога да направя евентуално да ме върнат обратно на предишната ми месторабота.
candymana
Нов потребител

Re: Отказ по член 119 от КТ

Мнениеот Pause » 29 Сеп 2011, 18:06

Разпоредбата по Чл.119 КТ ви дава свобода на избор основана по ваша воля,с който можете да откажете или да се съгласите поставяки подписа си.Ако откажете нещата си продължават по първоначалното скл. на ТД.Ако се съгласите променяте мястото на работа,опитайте да предложите вашите искания на работодателя понеже имате право и вие да предложите изменението на ТП-отношение както сте постнали питането. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Трудово право