начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Преминаване от държавна работа към частна

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преминаване от държавна работа към частна

Мнениеот bleizz » 25 Авг 2011, 15:51

Здравейте,
Майка ми работи към Служебна кореспонденция на БДЖ. От 1 септември се очаква да мине с 49 % участие на частната фирма "Тип-топ". БДЖ-то ще остане с 51 %. Майка ми е родена през 1953 година и до пенсия й остават около 2 години. Наскоро пррекара инсулт и е трудоусттроена с 53% ТЕЛК. Заема длъжност на куриер. Ззаплатат й не е висока, но ползва социлна придобивка за безплатно пътуване в системата на железницата. Очакваше се, че при пенсиониране към БДЖ ще ползва пожизнена такава карта и ще получчи 6 заплати. СЕга обаче
ще си загуби тази възможност. Въпросът ми е свързан с това дали има възмоожност да не подписва новият трудов договор към частната фирма на 1 септевмри? Към информацията на централна гара има свободни места, които ще си останат към БДЖ, но шефовете не искат да я прехвърлят. Тя, като трудоустроена има ли някакви права, за да си остане в системата на БДЖ?
bleizz
Нов потребител

Назад към Трудово право