начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Трудово право

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудово право

Мнениеот reni_89 » 24 Авг 2011, 10:24

Здравейте, търся правен съвет свързан с моето освобождаване.От 7 години работя като личен състав и що годе знам за какво става въпрос но все пак искам по компетентно мнение за което предварително Благодаря. През целият ми престой във фирмата в която работех едва тази година ми се наложи да правя операция и да отсъствам 4 месеца от работа. Фирмата е с 400 човека и съм се оправяла сама.Образованието ми е средно специално - техническо.На 01.04.2011 заминах за операция.Болничните ми бяха до 09.06.2011г. и след тово си пуснах 30 дни неплатен отпуск и 14 дни платен за 2011г.Още на 17.05.2011г. работодателя пуска допълнително споразумение на друга колежка която да ме замества.Тя е назначена по чл.68 т.3 от КТ.Длъжноста и домакин не се променя само заплатата и в други условия вписват до завръщане на титуляра и моето име.На 09.08.2011г. аз се върнах на работа и до 22.08.2011г. работим двете ( по точно аз защото тя можела само да пуска отпуски). На 22.08.2011г. в 16ч.ме вика ТРЗ- то и ми съобщава ,че имало заповед от работодателя за промяна на изискванията за длъжноста Личен състав и респективно нова длъжностна характеристика( с изискване на образование средно специално- икономическо) да съм я прочела и подпиша и ми връчва декларация по чл.333 от КТ.При което аз отказах ( защото ми бе станало ясно каво мислят да правят). Въобще не се спомена за предизвестие и заповед за освобождаватне, след което бяха извикани двама свидетели да удостоверят моя отказ за подписване. На следващия ден ми се връчи заповед за освобождаване по чл.328 ал.1 т.6 и т.11 от КТ.Предизвестието не ми бе дадено защото не съм го била подписала.Включено е в заповедта като обещетение ( написано е недадено и неспазено предизвестие).Въпроса ми е имам ли правно основание да си търся правата по съдебен ред.
reni_89
Нов потребител

Назад към Трудово право