Първо искам да уточня, че не съм юрист, но моля за вашето мнение дали изобщо си заслужава консултацията при такъв за казуса, който ще предложа на вниманието ви.
Става въпрос за баща ми. Той е работил 23 г. като шлосер - монтьор към леярен цех, знаейки, че трудът му е втора категория. След това, обаче, заводът фалира - всички отиват на борсата... и едва тогава на правоъгълния печат в трудовата си книжка той вижда, че пише ІІІ-та кат. труд. Озадачен, той е попитал защо - отговорът е бил, че той се е водил, заедно със всички други шлосер-монтьори към друг цех - "Отдел на главния механик", който по документи няма нищо общо с леярния цех. Става въпрос за завод, който вече не съществува, което според мен прави нещата още по-сложни. Надявам се да чуя вашите мнения. Предварително благодаря!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Грешка при категоризиране на труд - ПОМОЩ!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Грешка при категоризиране на труд - ПОМОЩ!
Ако бях на ваше място, бих оспорвал по съд.ред категоризирането на труда му.
- genius75
- Потребител
Трябва да оспори комплексно - като съдържание, да се раздели на паралелни искове и да се остави бушон.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря за отговорите - след като сте на едно мнение, смятам да се консултираме с адвокат и да пробваме.... Благодаря още веднъж!
- 123456789
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|