Със ЗАПОВЕД No:206659/27.06.2011 "Параходство Български Морски Флот: Прекратява трудовото правоотношение на основание Чл.328.1.10-При придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст.
Подадох необходимите документи в НОИ. Днес спешно по телефона ме извикаха за попълване на заявление за СЪГЛАСИЕ на набраните средства по индивидуалната ми партида в професионалния пенсионен фонд, да се прехвърлят във фонд"Пенсии" на ДОО.
При устния ми отказ, служителката ми заяви, че няма да получавам пенсия.
Как Пенсиониране по Първа категория труд (във среда вредна за здравето, забранена след определеното време от БДС), сега се формулира, че аз се пенсионирам по-рано, едва ли не по мое желание.
Възможно ли е да съм Пенсионер без пенсия? Ако не ми дават пенсия да ме върнат на работа(въпреки, че и това е незаконно).
Трябва ли да си изплащам аз пенсията от този фонд, който Правителството създаде като "Доброволен" и вземан от заплатата ми? А къде са парите, които ми отчисляваха за Първа категория, които са повече от Трета категория труд.
Кой може да отговори? Благодаря на всички знаещи!!!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Право на пенсиониране - без получаването и!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Право на пенсиониране - без получаването и!
Последна промяна gadzhalov на 11 Авг 2011, 20:40, променена общо 1 път
- gadzhalov
- Нов потребител
Re: Ппаво на пенсиониране - без получаването и!
Не мисля, че могат да ви задължат при избор на пенсионен фонд, по-скоро се опитват да ви манипулират, за да се прехвърлите там.Ако имате право да получавате лична пенсия за възраст и осигуителен стаж и документите ви бъдат одобрени, няма как да бъдете пенсионер без пенсия, въпросните взаимоотношения се регламентирани в КСО, прочетете го по-внимателно и ще разберете какви права имате, както по отношение придобиването на право на пенсия, така и по отношение изборът на пенсионен фонд.
- maraja_pavlova
- Нов потребител
Re: Право на пенсиониране - без получаването и!
Благодаря за мнението, но може би не съм представил правилно фактите тъй като отговора не ги поддържа.
Интересното стана по-късно, когато се срещнах с началничката на Пенсионното в град Бургас. Тя беше твърда, че не подписване на Заявление за съгласие да ми изплащат пенсия от Професионалния фонд, означава, че аз се отказвам от Пенсия. Така според нея аз ще получа пенсия след 10 години, когато навърша 63години.
Интересното стана по-късно, когато се срещнах с началничката на Пенсионното в град Бургас. Тя беше твърда, че не подписване на Заявление за съгласие да ми изплащат пенсия от Професионалния фонд, означава, че аз се отказвам от Пенсия. Така според нея аз ще получа пенсия след 10 години, когато навърша 63години.
- gadzhalov
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|