Въпроса ми е прост и лесен, но колкото и да рових не видях конкретно нищо по него.
Имат ли право агенциите уреждащи кандидати за работа в чужбина да вземат такси и комисиони - предварително, при подписване на договори и изобщо ?
По закон видях, че нямат такова право, но не знам дали и за тези наемащи работници за чужбина важи това условие.
Питам понеже си има съвсем легални агенции - с адреси, телефони, имена, факсове, сайтове и т.н., които предлагат точно такива услуги и то за никак не символични суми.
Примерно за да те уредят като общ работник в Англия ти искат 250 евро капаро и още 750 паунда + 50 евро при заминаване, като пътя, разходите по престоя и документите издавани там от властите са си за твоя сметка.
И в тоя дух още един въпрос - подадох онлайн жалба до КЗП за този случай и ме интересува в какъв срок най-малкото трябва да ме уведомят, че са я получили поне.
Защото определено има шанс и да се направят, че не са я получили и да са си спестили малко изразходени калории...
- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за трудов посредник
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за трудов посредник
Никой ли не знае ?
- wasteland
- Младши потребител
Re: Въпрос за трудов посредник
Благодаря за помощта
Не само вие не можете да ми кажете - два пъти писах на КЗП, Омбудсмана, Агенцията по заетостта и отговор няма
Не само вие не можете да ми кажете - два пъти писах на КЗП, Омбудсмана, Агенцията по заетостта и отговор няма
- wasteland
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|