Здравейте,
имам следния казус. Работя във фирма за земеделска техника от повече от 1 година. Започнах на длъжност: Сътрудник продажби и на изпитателен срок 2 месеца като ми бе казано, че след този период договора ми става постоянен и длъжността не мърда , но в последствие преди няколко седмици реших да погледна статуса на договора ми при счетоводителката.
Цитирам:
"АЗ - Може ли да си погледна актуалния договор за трудови отношения?
Отговор: Ами може ама има едни промени по него.
Аз - Какви по-точно промени?
Отговор - Ами на длъжността...
АЗ - И каква ми е длъността сега?
Отговор - Технически сътрудник! (демек мъжка секретарка)
АЗ - Никой не ме е уведомил за такива промени....
Отговор- Мълчание..... трябва да подпишеш споразумението!
АЗ - Не мисля, че ще го подпиша! Добре, значи сега може да промениш длъжността на старата!
Отговор - Ами не може, защото има разлика в осигуровките."
Моля, кажете как да постъпя в случая. Не съм подписал нищо и не съм сигурен имат ли право да крият подобна информация от мен. В момента съм активен търговец на машини и правя доста сериозни пари за фирмата от порядъка на 300-400 хиляди месечно и не желая да се водя като секретарка! Все още не съм говорил с шефа, защото счетоводителката не ми дава бланката на споразумението като й я искам, но скоро ще започна да действам малко по-твърдо!
Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Смяна на длъжност без уведомление на работника
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на длъжност без уведомление на работника
Всичко, което не ме убива, ме прави по-силен !!!
www.gadgetstore.ovo.bg - Гъби кладница за отглеждане у дома
(\__/) Това е Зайо Байо. Копирайте го в
(='.'=) подписа си, за да му помогнем да
('')_('') превземе света!
www.gadgetstore.ovo.bg - Гъби кладница за отглеждане у дома
(\__/) Това е Зайо Байо. Копирайте го в
(='.'=) подписа си, за да му помогнем да
('')_('') превземе света!
- provider
- Нов потребител
Re: Смяна на длъжност без уведомление на работника
За минал период не може да се прави корекция в длъжността , т.е в кода по НКПД - така наречения техн. сътрудник, но това , което не ви удовлетворява - напр. парите , на които са ви осигурявали , може да се коригират със задна дата - счетоводителката знае корекция на декл. 1 и 6 .
Но , за да направи тя такова нещо (да ви осигурява на по- нисък праг ) , най- вероятно някой и е разпоредил. Съвета ми е - идете при шефа си директно и говорете открито с него - като му обясните , че промяната в длъжността не е в негова полза , ако се влезе в съда и му предложете безболезнен вариант и за двете страни - т.е да ви направи корекции на заплатите назад - т.е на осигуровките , а за бъдеще да ви осигурява на кода за търговец. Ако Вие сте един човек , който наистина му носи пари, не виждам причина да не се съгласи.
Но , за да направи тя такова нещо (да ви осигурява на по- нисък праг ) , най- вероятно някой и е разпоредил. Съвета ми е - идете при шефа си директно и говорете открито с него - като му обясните , че промяната в длъжността не е в негова полза , ако се влезе в съда и му предложете безболезнен вариант и за двете страни - т.е да ви направи корекции на заплатите назад - т.е на осигуровките , а за бъдеще да ви осигурява на кода за търговец. Ако Вие сте един човек , който наистина му носи пари, не виждам причина да не се съгласи.
- mimka123
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|