начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Имам 2 неизплатени заплата какви са мойте варианти ?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам 2 неизплатени заплата какви са мойте варианти ?

Мнениеот onicon » 28 Апр 2011, 19:30

Имам 2 неизплатени заплати. все още ходя на работа, работодателя общеава че ще ги изплати. Как да постъпя със работодателя.
Какво мога да направя за да напусна коректно
и след това да се запиша коректно на трудовата борса и да получавам помощ по безработица в пълен размер ?

Какви обезщетения ще ми дължи работодателя освен 2 те заплата и 1 заплата предизвестие ?

Благодаря !
onicon
Младши потребител

Re: Имам 2 неизплатени заплата какви са мойте варианти ?

Мнениеот Pause » 29 Апр 2011, 08:14

onicon написа:Имам 2 неизплатени заплати. все още ходя на работа, работодателя общеава че ще ги изплати. Как да постъпя със работодателя.
Какво мога да направя за да напусна коректно
Благодаря !

Според мен могат да се развият по друг начин нещата.Проявили сте толеранс и невзискателност ,но можете и по заповедното производство да си търсите вземането произтичащо от създаденото ви трудово правоотношение.Чл410 ал1 т1 ГПК и при уважаване на заявлението се издава заповед за изпълнение с/у длъжника.След което работодателя ви например оспори заповедта , и трябва вие да предявите иск за издаване на ИЛ ,което пък от своя страна блокира издаване на ИЛ докато не влезе във ваша полза СР Чл416 ГПК. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: Имам 2 неизплатени заплата какви са мойте варианти ?

Мнениеот dessys » 29 Апр 2011, 09:37

Подавате си заявление за напускане по чл. 327, ал. 1, т.2 за неизплатени възнаграждения без да дължите предизвестие на работодателя и се записвате на борсата, за да си получавате 60-те процента от осигурителния доход. Дължи ви се и обезщетение за неизползван отпуск.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право