начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Ревизия

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ревизия

Мнениеот iletovp » 07 Мар 2011, 12:38

Казусът е следният: работих доскоро във фирма, която се занимава с търговия. При напускането ми не се направи ревизия веднага, а около 10 дни след като вече не ходех на работа.
Интересува ме имат ли законово право тази ревизия да се прави не в мое присъствие и дни след като аз вече не се водя на тази работа?
Къде мога да прочета какви са ми правата, защото сега ме карат да плащам липси, а сумата не е малка? И до колко съм задължена?
iletovp
Нов потребител

Re: Ревизия

Мнениеот dessys » 07 Мар 2011, 13:05

Малко са закъснели с ревизията и с търсенето на отговорност от ваша страна. Това е трябвало да стане при напускането ви. Ревизия се прави в присъствието на материално отговорно лице (в случая във ваше присъствие) и задължително при предаване на касата/склада и т.н. (на каквото се прави ревизията). След приключването й се съставя протокол с наличности, който трябва да подпишат всички присъстващи. Аз на ваше място не бих се притеснявала грам.
dessys
Потребител

Мнениеот iletovp » 07 Мар 2011, 13:39

В кой закон мога да прочета за това?
Благодаря за отговора.
Последна промяна iletovp на 07 Мар 2011, 15:16, променена общо 1 път
iletovp
Нов потребител

Мнениеот dessys » 07 Мар 2011, 14:00

:shock: :shock: :shock: В Закон за счетоводството и неговите производни разбира се...
dessys
Потребител

Мнениеот iletovp » 07 Мар 2011, 15:18

Простете, че попитах..
Простете и незнанието ми!
iletovp
Нов потребител

Мнениеот dessys » 07 Мар 2011, 15:25

Няма за какво, просто се учудих, защото предположих, че след като сте го работили това нещо, значи са ви ревизирали поне веднъж. Пък и изразените съмнения в първия пост показва, че все пак поназнайвате нещо.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право