- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
прекратяване на трудови договори
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
прекратяване на трудови договори
Имам назначена служителка на постоянен трудов договор. Лицето излиза в отпуск по майчинство и на негово място е назначена друга служителка по чл. 68 ал. 1 т. 3 до завръщане на титуляра. Тя излиза в болнични по бременност и раждане и е назначено трето лице по чл. 68 ал. 1 т. 3. Сега титулярката се връща на работа и трябва да освободя двете служителки, които са заместници. Притесняваме факта, че втората служителка е в болнични 135 за бременност и раждане и от 07. 03. 2011 година започва да получава парично обезщетение от 135 до 410 дни за бременност и раждане. Има ли някакво нарушение при освобождаването на двете служителки по чл. 325 т.5- завръщане на замествания от работа.
- mobis
- Младши потребител
Re: прекратяване на трудови договори
mobis написа: * Отиди на мнение
Re: ПЕНСИОНИРАНЕ
През месец септември 2010 год. навършвам 65 години. Неполучавам пенсия, защото имам трудов стаж 9 години. Има ли някакъв вариант да получавам пенсия при навършване на 65 год? Може ли да получавам пенията на починалия си баща при условие, че не съм напускала домакинството и какви документи са необход...
от mobis
на 20 Сеп 2010 09:45 am
Форум: Данъчно и осигурително право
Тема: ПЕНСИОНИРАНЕ
Отговори: 10
Видяна: 6087
* Отиди на мнение
делба
Чичо ми е бил женен и от брака си има дъщеря. През 1974 год. се развежда, а дъщеря му преди няколко години е починала в бившия СССР/тя там е живяла/. След това той е живял 25 години с жена на съпружески начала. Тя си има собствен апартамент, а жилището в което са живяли е негово. Може ли след негова...
от mobis
на 15 Юни 2010 10:33 am
Форум: Съсобственост и делба
Тема: делба
Отговори: 1
Видяна: 579
* Отиди на мнение
данъчна декларация по чл. 92
При неподадена в срок данъчна декларация по чл. 92 има ли давностен срок за връчване на акт он НАП.Например е подадена април 2009 год. Какъв е срокът , в който НАП могат да ти връчат акт за нарушение?
от mobis
на 21 Май 2010 07:25 am
Форум: Данъчно и осигурително право
Тема: данъчна декларация по чл. 92
Отговори: 0
Видяна: 352
* Отиди на мнение
придобиване на наследство
След смъртта на сестра ми как трябва да се раздели имот състоящ се от вила и земя, при положение, че половината е бил на нейно име а другата половина на сина й. Тя има още и съпруг и дъщеря. Как трябва да се раздели имота между съпруга и двете й деца?
от mobis
на 28 Дек 2009 10:42 am
Тема: придобиване на наследство
Отговори: 3
Видяна: 871
* Отиди на мнение
Сложна делба
Казуса е много сложен и бих желала да чуя вашето мнение. Чичо ми почина и сега всички наследници желаят наследство и тук идва проблема. Той е бил женен в тогавашния СССР и от брака си има дъщеря(брака приключва с развод пред 1974г), която почина преди години, тоест преди него. Когато единят насле...
от mobis
на 15 Дек 2009 08:29 pm
Тема: Сложна делба
Отговори: 1
Видяна: 863
* Отиди на мнение
Re: Делба и наследство
А на починалите ми чичовци преживелите съпруги също имат дял нали?
от mobis
на 11 Дек 2009 03:55 pm
Форум: Семейни казуси
Тема: Делба и наследство
Отговори: 5
Видяна: 621
* Отиди на мнение
Re: Делба и наследство
В такъв случай ставаме много наследници и трябва да издирваме братовчедите си, тези на починалите ми чичовци, за да продадат или дарят на 3то лице, че да стане то пълноправен собственик.
от mobis
на 11 Дек 2009 02:36 pm
* Отиди на мнение
Делба и наследство
Здравейте, тей като няколко адвокати споделиха с мен различно мнение по моя казус, реших да го споделя тук и да чуя още мнения. Чичо ми почина миналата седмица, той беше разведен и от брака си имаше дъщеря, която почина преди години. Той има апартамент, който в момента всички желаят, някои без ...
от mobis
на 11 Дек 2009 02:15 pm
* Отиди на мнение
Re: Отново за делба на съсобственост
Имам следния казус- Баща ми почина наскоро, майка ми е жива. Къщата е собственост на двамата, имам сестра, която е починала, тя има съпруг и 2 деца. Въпросът ми е кой има право на наследство и на кого каква част се полага? Благодаря предварително!
от mobis
на 12 Авг 2009 04:49 pm
Тема: Отново за делба на съсобственост
Отговори: 3
Видяна: 1595
Защо не си наемете адвокат? Явно доста "казуси" Ви възникват напоследък
- inspectora
- Активен потребител
mobis написа: Притесняваме факта, че втората служителка е в болнични 135 за бременност и раждане и от 07. 03. 2011 година започва да получава парично обезщетение от 135 до 410 дни за бременност и раждане. Има ли някакво нарушение при освобождаването на двете служителки по чл. 325 т.5- завръщане на замествания от работа.
Щом трудовият договор е срочен, ползването на болнични не е пречка за неговото прекратяване. В конкретния случай КТ не предвижда специална закрила по чл.333. Но ваше задължение е да уведомите госпожата, която ползва болничните за бременност и раждане. Тя ще си получава обезщетенията от НОИ до 410-тия ден, за след това ще и трябва нов работодател.
- dessys
- Потребител
dessys написа:mobis написа: Притесняваме факта, че втората служителка е в болнични 135 за бременност и раждане и от 07. 03. 2011 година започва да получава парично обезщетение от 135 до 410 дни за бременност и раждане. Има ли някакво нарушение при освобождаването на двете служителки по чл. 325 т.5- завръщане на замествания от работа.
Щом трудовият договор е срочен, ползването на болнични не е пречка за неговото прекратяване. В конкретния случай КТ не предвижда специална закрила по чл.333. Но ваше задължение е да уведомите госпожата, която ползва болничните за бременност и раждане. Тя ще си получава обезщетенията от НОИ до 410-тия ден, за след това ще и трябва нов работодател.
Много Ви благодаря!
- mobis
- Младши потребител
Защо не си наемете адвокат? Явно доста "казуси" Ви възникват напоследък
Здравейте,
Отговорът е от логичен, по -логичен )))))
Здравейте,
Отговорът е от логичен, по -логичен )))))
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
monteskio написа:Защо не си наемете адвокат? Явно доста "казуси" Ви възникват напоследък
Защото това е форум за взаимопомощ, не за разрешаване на спорове и не пречи да проверя това, онова преди да предприемамд ействия................ не е ли това целта????[
- mobis
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|