начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Моля за помощ-некоректен работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ-некоректен работодател

Мнениеот adriana1983 » 17 Яну 2011, 17:21

Добър ден,
от 6 месеца ,работя в строителна фирма,а от 4 не съм получавала заплата ,нито здравните ми осигуровки са внасяни.Общо взето знам как се процедира в такъв случай,по кой чл. от КТ да напусна ,какви обезщетения ми се полагат и т.н.Решила съм да съдя работодателя си,вместо да подавам жалба в ИТ.
Но ще съм благодарна ако получа отговор на въпросите ми: След приключване на делото,надявам се в моя полза,възможно ли е да се възложи вземането на съдебен изпълнител ?За чия сметка ще са разходите в този случай?Работодателят ми е българско ЕООД,но собственикът е от Кипър,как ефективно тогава да си получа дължимото,при положение,че в Бг.са само мениджърите от средно управленско ниво,самите плащания на двете ми първи и последни заплати се е извършвало от Кипър,където е и Гл.счетоводител?
Дължи ли ми се лихва за времето на забавеното плащане?Моля ,поне за насочващи отговори

Предварително благодаря,на отзовалите се
adriana1983
Нов потребител

Re: Моля за помощ-некоректен работодател

Мнениеот sunrise » 18 Яну 2011, 10:42

Може да ги съдите за неизплатените в срок задължения, но само тези , които са описани в договора, не уговорените устно. Може да се направи запор и да се удовлетворите от имущество на дружеството,няма значение какъв гражданин е собственика.
Подробно ще Ви обясни колегата който ще Ви представлява на делото.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот adriana1983 » 18 Яну 2011, 12:04

Много Ви благодаря,точно това ме касаеше,преди да избера кой да ме представлява,исках просто да имам малка "подготовка",не да съм напълно невежа..За устните уговорки-съм наясно

Лек и успешен ден!
adriana1983
Нов потребител

Мнениеот dessys » 18 Яну 2011, 18:13

Освен, че можете да ги съдите и просто е изключен варианта да не го направите, може да напуснете незабавно без предизвестие като подадете заявление по чл.327, ал. 2. Полагат ви се също обезщетения по реда на чл.221, ал.1, чл.224, ал.1. и ако има други уговорени обезщетения по ТД.
dessys
Потребител

Назад към Трудово право