начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Допълнителен отпуск по чл.156

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Допълнителен отпуск по чл.156

Мнениеот shemet » 16 Дек 2010, 16:36

Здравейте!

От март месец работя на ненормирано работно време /тогава получих новата си длъжностна характеристика/, но допълнително споразумение за +5дни отпуск подписах преди дни.
На споразумението пише, че влиза в сила от датата на подписване.
Имам ли право все пак да изискам от работодателя ли допълнителен отпуск за 2010г.?
Ако при прекратяването на договора се обърна към съда, има ли шанс да ми ги изплатят?

Другият ми въпрос е свързан с тези 5 дни... HR-ът ни казва, че ми се полагат спрямо отработеното време. Т.е. ако съм била в платен отпуск или болнични, не ми се зачитат. Това вярно ли е?

Благодаря!
shemet
Нов потребител

Назад към Трудово право