- Дата и час: 26 Ное 2024, 10:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
бременност и майчинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
бременност и майчинство
върнах се на работа след изтичане на отпуската за отглеждане на дете до 2год.но фирмата освен в софия има клонове и извън софия.искат да ми пуснат заповед за преместване в друг клон който е на 40км.извън софия и ще трябва да пътувам всеки ден по 1.30 мин в едната посока имат ли право при положение, че детето ми няма навършени 3год. не ни ли пази закона? имат ли право да ми сменят мястото на работа?
- pinokio123
- Младши потребител
Re: бременност и майчинство
Имат, с ваше писмено съгласие. Иначе не.
- dessys
- Потребител
благодаря,Ви много
аз не съм съгласна,следователно отиваме на съд.Знаете ли какво предстои по на татък, като процедури.
аз не съм съгласна,следователно отиваме на съд.Знаете ли какво предстои по на татък, като процедури.
- pinokio123
- Младши потребител
Да, ще ви изгонят някак си. Под предлог, че не се справяте с работата си.
- zzzzz
- Потребител
Не съм юрист и за съжаление от тук насетне съм пас, защото не съм се сблъсквала с подобна ситуация. Работя в отдел "Човешки ресурси" и предимно с мъже и досега не се е случвало да откажат командировка. Но ако са решили да ви уволнят ще го направят и то по законосъобразен начин.
- dessys
- Потребител
не съм съгласна с вас.
те ако са решили ще ми намерят цаката, но ще е във времето
до три години на детето не могат.трябва разрешение от инспекцията на труда.
а след това имам право на неплатен отпуск 1год.,която мога да ползвам до навършване на 8год. на детето, така че отиваме на още 2год. от тук на татък.не е малко време, едно е детето ти да е на 2 едно е да е на 4год. ако ме разбирате какво искам да кажа.
те ако са решили ще ми намерят цаката, но ще е във времето
до три години на детето не могат.трябва разрешение от инспекцията на труда.
а след това имам право на неплатен отпуск 1год.,която мога да ползвам до навършване на 8год. на детето, така че отиваме на още 2год. от тук на татък.не е малко време, едно е детето ти да е на 2 едно е да е на 4год. ако ме разбирате какво искам да кажа.
- pinokio123
- Младши потребител
Каква работа, те не ми дават такава.според Вас как да постъпя, да им кажа ок пребирам се в къщи и стоя там.
не трябва ли по някакъв начин да си търся правата, не знам по какъв.
не трябва ли по някакъв начин да си търся правата, не знам по какъв.
- pinokio123
- Младши потребител
Вие нали знаете, че с разрешение от инспекцията по труда могат да ви прекратят договора дори да сте под специалната закрила с или без предизвестие в различните случаи?! Предлагат ви работа на друго място поради намален обем в софийския клон (например), вие отказвате, допитват се до инспекцията и ако тя разреши ще ви поканят да се разпишете на заповедта си за прекратяване. По принцип знам, че трудно се давали такива разрешения, но във време на криза и малко връзки, знае ли човек...?!?!?!
- dessys
- Потребител
Благодаря, Ви
Мислех и върху този вариант, за връчване на заповед за преместване с разрешени е от инспекцията по труда, но това нещо не може ли да се оспорва по някакъв начин?
Знаете ли ако инспекцията на труда даде такова разрешение как ще се обоснове.
Вие виждали ли сте такова разрешение?
Мислех и върху този вариант, за връчване на заповед за преместване с разрешени е от инспекцията по труда, но това нещо не може ли да се оспорва по някакъв начин?
Знаете ли ако инспекцията на труда даде такова разрешение как ще се обоснове.
Вие виждали ли сте такова разрешение?
- pinokio123
- Младши потребител
Те не могат да ви преместят с разрешение от инспекцията, такива разрешения едва ли се дават. Дават се за уволнение. При положение, че са ви предложили вариант, за да запазите работата си,а вие сте отказали...това се отнася за нашите предположения, че искат да ви разкарат. Какъв е конкретния случай само вие може да кажете, но щом мислите да си пускате неплатен отпуск и да започвате на друго място работа, значи не върви на добре. И обосновката на такива разрешения зависят от основанието за прекратяване. Вие може да си оспорвате каквото си искате, друг е въпроса за изхода на подобен спор и дали има основание за него. Разрешението от ИТ само по себе си прави уволнението законно.
- dessys
- Потребител
Благодаря,Ви за изчерпателния отговор
сега ще изчакам да видя какво ще предприемат и ако ви е интересно как са се развили нещата и дали се е стигнало до съд ще ви пиша.Благодаря Ви още веднъж.
сега ще изчакам да видя какво ще предприемат и ако ви е интересно как са се развили нещата и дали се е стигнало до съд ще ви пиша.Благодаря Ви още веднъж.
- pinokio123
- Младши потребител
dessys написа:Те не могат да ви преместят с разрешение от инспекцията, такива разрешения едва ли се дават. Дават се за уволнение. При положение, че са ви предложили вариант, за да запазите работата си,а вие сте отказали...това се отнася за нашите предположения, че искат да ви разкарат. Какъв е конкретния случай само вие може да кажете, но щом мислите да си пускате неплатен отпуск и да започвате на друго място работа, значи не върви на добре. И обосновката на такива разрешения зависят от основанието за прекратяване. Вие може да си оспорвате каквото си искате, друг е въпроса за изхода на подобен спор и дали има основание за него. Разрешението от ИТ само по себе си прави уволнението законно.
Последното изречение е грубо невярно.
Какво е уредено в Трудовия договор за място на работа.
Не могат едностранно да Ви сменят мястото на работа.
Наистина при отказ от ваша страна работодателят Ви може да Ви уволни след резрешение на ИТако реши да го стори на основания чл.328 ал.1 , т2 , 3 , 5 и 11 и чл.330 ал.2 т.6.
Дори и да е получено разрешение от ИТ може да оспорите закоността на уволнението успешно , стига да не е налице фактическия състав на правната норма.Доказателствена тежест за последното носи работодателят.Изобщо нещата не са така розови както си ги мислят някои "работодатели".
Ако откажете да Ви преместят и Ви уволнят се консултирайте с адвокат.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:Последното изречение е грубо невярно.
Господине последното изречение съм го прочела в подобно решение от оспорено разрешение на инспекцията на труда (само случаят е друг), не е моя измислица, а нагледен практически пример .
REVOLUTION написа: Дори и да е получено разрешение от ИТ може да оспорите закоността на уволнението успешно , стига да не е налице фактическия състав на правната норма.Доказателствена тежест за последното носи работодателят.
Очевидно нещата не са розови, ни вратички има, а жената трябва да е осведомена, за да знае какво евентуално може да очаква. Пак казвам такива разрешения не се давали лесно, но все пак се давали и нейно право е да ги оспори. И ако работодателят изпълни съвестно всички процедури и т.н. по уволнението тогава консултацията с адвокат какво ще и помогне?! Повярвайте ми когато работодател реши да се оттърве от някого винаги има шанс да го стори по съвсем законен начин.
- dessys
- Потребител
dessys написа:REVOLUTION написа:Последното изречение е грубо невярно.
Господине последното изречение съм го прочела в подобно решение от успорено разрешение на инспекцията на труда (само случаят е друг и заболял от диабед), не е моя измислица .REVOLUTION написа: Дори и да е получено разрешение от ИТ може да оспорите закоността на уволнението успешно , стига да не е налице фактическия състав на правната норма.Доказателствена тежест за последното носи работодателят.
Очевидно нещата не са розови, ни вратички има, а жената трябва да е осведомена, за да знае какво да очаква. И ако работодателят изпълни съвестно всички процедури и т.н. по уволнението тогава консултацията с адвокат какво ще и помогне?! Повярвайте ми когато работодател реши да се оттърве от някого винаги има шанс да го стори по съвсем законен начин.
Госпожо похвално е че четете , но дали разбирате какво четете е друг въпрос.
Колкото до мнението Ви , уверявам Ви че ако това го изръсите на семестриален изпит по трудово право , директно ще Ви пренасочат за поправителна сесия.
Не давайте мнения в сфера , в която нямате и хал хабер за какво иде реч.
Колкото до питащата , разбира се , от нейната преценка зависи дали ще се консултира с адвокат или не.В крайна сметка хора всякакви , някои отиват на лекар когато се разболеят , други на врачка...
- REVOLUTION
- Активен потребител
Аз гледам от гледната точка на работодателя господине , защото не че ми прави чест, но понякога се налага да търся законни начини да изпълнявам волята на шефа, когато някой не го кефи. Специално за хал хабера уверявам ви, че ми достига практиката особено след двеста хиляди справки с ИТ.
Моля не съдете другите по себе си, особено ако не ги познавате, не е коректно.
- dessys
- Потребител
dessys написа:Аз гледам от гледната точка на работодателя господине , специално за хал хабера уверявам ви, че ми достига практиката особено след двеста хиляди справки с ИТ.
Напротив госпожо , аз от справки с ИТ хал хабер си нямам и затова не оспорвам, че сте добра , може би отлична секретарка.
Но някак си не е коректно да принизявате един сериозен клон на правната наука като трудовото право , до равнището на чела съм , недочела някъде нещо и стигнах до гениалната идея , че......Изготвям "справки" и т.н.
По-сериозничко , гледайте си справките и не давайте правни съвети.
П.П Хеле на такива шефове , дето заповедите за уволнение и законните основания за прекратяване на трудовото правоотношение им ги мислят и пишат всякакви други служители , но не и юрист , най-много им се кефя в съда...
- REVOLUTION
- Активен потребител
Изказах си мнението, защото сметнах за добре, понеже имам практика и в никакъв случай не принизявам правото. Напротив дълбок поклон пред хората, които са се посветили на тази наука. Искренно им се възхищавам. И на Поли също. Но секретарка как да ви кажа...никога не съм била и нямам намерение да бъда , но след вашата оценка не се съмнявам, че би ми се отдало. Дължа едно уточнение - досега са успели само една заповед да ми оспорят, защото човека си донесе болничния по-късничко и аз не знаех, че не мога да го пипна Защо не приемате, че човек може да знае и да може и без да има образование по точно това направление (все пак не се меся в теми за делба например). По вашата логика как може едни прости счетоводители да боравят със ЗС без юридическо образование... А справка е малко по-широко обхватно понятие, отколкото си мислите (консултация по тел. също се води справка) Мир вам господине, аз не обичам споровете, така, че спестете си иронията. Това, че сте юрист не ви дава право да окачествявате/принизявате опита и знанията на хората.
- dessys
- Потребител
"Последното изречение е грубо невярно.
Наистина при отказ от ваша страна работодателят Ви може да Ви уволни след резрешение на ИТако реши да го стори на основания чл.328 ал.1 , т2 , 3 , 5 и 11 и чл.330 ал.2 т.6.
Дори и да е получено разрешение от ИТ може да оспорите закоността на уволнението успешно , стига да не е налице фактическия състав на правната норма.Доказателствена тежест за последното носи работодателят.Изобщо нещата не са така розови както си ги мислят някои "работодатели".
Ако откажете да Ви преместят и Ви уволнят се консултирайте с адвокат."
И аз господине съм на същото мнение .
мястото на работа е София, не съм съгласна да ме местят.
Ако откажете да Ви преместят и Ви уволнят се консултирайте с адвокат."
И аз господине съм на същото мнение .
мястото на работа е София, не съм съгласна да ме местят.
- pinokio123
- Младши потребител
не направих цитата като хората.
сори!
сори!
- pinokio123
- Младши потребител
Госпожо вие дори не сте конкретизирали за какво става въпрос - намалял е обемът на работата, закриват част от предприятието или просто ей така са решили да ви местят. Иначе едностранно единственото, което могат да направят с трудовото ви правоотношение е да ви вдигнат заплатата.
Послепис: Кодекса на труда е над трудовия договор.
Послепис: Кодекса на труда е над трудовия договор.
- dessys
- Потребител
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|