начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

ПОМОГНЕТЕ МИ !!!-- МАЙКА

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОГНЕТЕ МИ !!!-- МАЙКА

Мнениеот meganz » 20 Сеп 2010, 13:35

След приключване на отпуска по майчинство ми се налага да ползвам натрупания годишен платен отпуск за две години. Възможната дата за започване на платения отпуск е 30 .05.2010 г. Работодателя поиска да напиша молба да излезна в неплатена отпуска ,аз по това време бях на болница с детето и на 04.06.2010 г.написах молбата за излизане в неплатена отпуска ,работодателя беше в отпуска и молбата остана при секретарката,като се върне на работа ще я приеме .Когато му се обадих за да го предопредя за молбата, го попитах за платената отпуска и думите му бяха"не се притесняваи аз ще ти я изплатя".Говорих със счетоводителя и той ме посъветва да си пусна молба за платена отпуска преди да излезна в неплатена.Още същия ден написах молба в която гласеше да ми изплати и пусне в платената отпуска преди да излезна в неплатена отпуска считано от дата 30.05.2010 г. През времето на моето майчинство специалността са я съкратили и дефакто аз оставам без работа след изтичането на майчинството.Сега съм в неплатена отпуска от 6 месеца а за платената не се знае дали ще ми се изплати.Какво да направя след като приключи неплатената отпуска от 6 мецеца и могали да търся обещетение от 4 брутни заплати при съкращение ,и ако ми изплати платената отпуска след неплатената на каква база ще е :
1 -на минимална ли работна заплата, защото предходния месец съм била в неплатена отпуска и се водя на 240,00 лв
или
2- на брутната колкото ми е била преди да излезна в неплатена отпуска.
ПОМОГНЕТЕ МИ! :( :( :( :(
meganz
Нов потребител

Назад към Трудово право