Здравейте,
имам въпрос, ще ви помоля за съдействие.
Подала съм заявление за напускане по чл.326, но работодателя бави заплатата ми, т.е. изплати ми сао 50% от нея и останалата отказва да ми даде.
Мога ли да напусна по чл. 327, щом съм подала заявление по чл.326 и ако да, как?
Багодаря ви предварително
- Дата и час: 29 Ное 2024, 12:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за чл.327 и сложен казус
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос за чл.327 и сложен казус
Ако вече сте определили на работодателя срок на предизвестие за напускането Ви, не може да прекратите трудовото си правоотношение на друго основание, а именно по чл. 327 от КТ. Впоследствие Вие може да претендирате за изплащане на обезщетение и на полагащото Ви се възнаграждение, но не може да променяте основанието за прекратяване на правоотношението!
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Ако вече сте определили на работодателя срок на предизвестие за напускането Ви, не може да прекратите трудовото си правоотношение на друго основание, а именно по чл. 327 от КТ.
Значи ... така горещо предлагащата услугите си адв.Кръстева от Пловдив ... пишете глупости
Това, което съм цитирал не е вярно!!!
По въпроса на питащата - няма достатъчно конкретика, за да се даде отговор по конкретния Ви казус, но принципно може да се прекрати трудово правоотношение на основание чл.327, ал.1, т.2 от КТ., независимо че в момента тече предизвестие, което самият служител е отправил!
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:nk7702n написа:Ако вече сте определили на работодателя срок на предизвестие за напускането Ви, не може да прекратите трудовото си правоотношение на друго основание, а именно по чл. 327 от КТ.
Значи ... така горещо предлагащата услугите си адв.Кръстева от Пловдив ... пишете глупости
Това, което съм цитирал не е вярно!!!
По въпроса на питащата - няма достатъчно конкретика, за да се даде отговор по конкретния Ви казус, но принципно може да се прекрати трудово правоотношение на основание чл.327, ал.1, т.2 от КТ., независимо че в момента тече предизвестие, което самият служител е отправил!
Aбсолютно съм съгласна.
- sunrise
- Активен потребител
Обадих се в инспекция по труда и там ми обясниха, че щом съм подала заявление по чл.326, после по никакъв начин не мога да напусна по чл.327.
Мога да пусна жалба за неизплатени суми, мога и да го съдя, но чл.327 не мога да ползвам. А аз исках да го използвам заради Бюро по труда.
Благодаря ви все пак за отговорите!
Мога да пусна жалба за неизплатени суми, мога и да го съдя, но чл.327 не мога да ползвам. А аз исках да го използвам заради Бюро по труда.
- nezapoznata
- Нов потребител
Това сигурно го е казала някоя чистачка там. Искайте писмен отговор.
- sunrise
- Активен потребител
nezapoznata написа:Обадих се в инспекция по труда и там ми обясниха, че щом съм подала заявление по чл.326, после по никакъв начин не мога да напусна по чл.327.
Защо ли не се учудвам
nezapoznata, ако в инспекцията по труда, или в министерство по труда разбират от трудово право, аз ще се гръмна ... само това мога да Ви кажа ...
Първо отговорът Ви е бил даден от някой титулуващ се "експерт", а не от юрист ...
Второ - дори и да е бил юрист ... според Вас какъв юрист би работил на държавна работа за 300 лева?
... както и да е ... Искам да кажа, че не е вярно това, което са Ви казали от инспекцията и съм готов да се обзаложа на каквото искате ...
П.П.:От въпросните две институции са ми любимци - "консултират" хората безплатно /то това им е донякъде в задълженията де .../ и понеже е безплатно, хората ходят там, а не при адвокати ... Не че ми дреме, ама после горките хорица така си патят ... И най-ми е смешно като се "зарибят" и почнат да се съдят и да представят по делата становищата, които са им писали по запитванията въпросните институции, като си мислят, че са правилни и че ще спечелят защото разполагат с "официален документ" ...
- inspectora
- Активен потребител
Подкрепям становището на inspectora! Има ли достатъчно фактология за прилагането на чл.327 от КТ, може да приложите постановките му и да напуснете без предизвестие с право на обезщетение по чл.221,ал.1 от КТ и на други дължими подобни.
- kazimirc4
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|