начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Може ли да се регистрират трудови договори със задна дата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да се регистрират трудови договори със задна дата

Мнениеот manager_pif » 20 Юли 2010, 15:03

Въпросът ми е ясен от заглавието. Спомням си, че май забраниха такова регистриране със задна дата, но не съм сигурен. Така ли е?
manager_pif
Младши потребител

Re: Може ли да се регистрират трудови договори със задна дата

Мнениеот Melly » 20 Юли 2010, 16:24

manager_pif написа:Въпросът ми е ясен от заглавието. Спомням си, че май забраниха такова регистриране със задна дата, но не съм сигурен. Така ли е?

Тцъ, цъ, цъ..... Що за "менъджер" си manager_pif. :roll:
Ти си като адмирал без войскови части :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот da345 » 20 Юли 2010, 17:17

КТ чл. 62 най-задната дата може да бъде 3 дни от сключването и 7 дни от прекратяването. другото което можете да направите е да си Купите стаж.
da345
Младши потребител

Мнениеот apknokia » 21 Юли 2010, 17:28

чл. 62, ал.3 от КТ
В тридневен срок от сключването или изменението на трудовия договор и в седемдневен срок от неговото прекратяване работодателят или упълномощено от него лице е длъжен да изпрати уведомление за това до съответната териториална дирекция на Националната агенция за приходите. Националната агенция за приходите предоставя в реално време на оправомощени лица от дирекции "Инспекция по труда" електронен достъп до регистъра на трудовите договори и при поискване в срок три работни дни изпраща копие от съответното заверено уведомление.
Неспазването на срока не рефлектира върху трудовия договор,не го прави недействителен, води до възникване на административнонаказателна отговорност на нарушилия труд зак-во работодател
apknokia
Младши потребител

Назад към Трудово право