начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Заявление за издаване на заповед за изпълнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заявление за издаване на заповед за изпълнение

Мнениеот misham » 09 Юли 2010, 21:20

Здравейте .Понеже съм решил да си получа заплатите дето ми дължи стария работодател. Та някой може ли да ми каже дали чрез този начин с подаване на такова заявление в Софийски районен съд, ще мога да си взема старите заплати и обезщетението по чл .221-по 327от КТ . Ще ли е добър ход и наемането на частен съдиа изпълнител . Имам издадено извлечение от разплащателните ведомости по чл.128 т.3 от КТ със подпис и печат на прокуриста който управлява фирмата.
misham
Нов потребител

Re: Заявление за издаване на заповед за изпълнение

Мнениеот mmapostolov » 03 Авг 2010, 19:25

Преди да наемеш ЧСИ ти трябва изпълнителен лист. За това се подава заявление по чл. 410 от ГПК. Заявлението е по образец е напръв поглед е лесно за попълване, но не те съветвам да го попълваш ти, а адвокат и то такъв който се занимава с подобни дела. По принцип не е нужно да представяш никакви доказателства за задължението, но трябва да го индивидуализираш много добре (това е най- важното и най - трудното). Е непречи ако все пак направиш едно копие на това удостоверение и го приложиш към заявлението.
След като се подадеш заявлението съда преценява на база на изложеното в него дали да ти издаде заповед за изпълнение и изпълинтелен лист. Тази заповед ако такава ти бъде издадена се съобщава на длъжника и ако той я оспори трябва да предявиш иск. Длъжниците винаги оспорват, затова пак ще ти трябва адвокат. След като си предявиш иска и спечелиш делото съда ти дава изпълнителния лист. С него отиваш при съдия изпълнителя и зопочвате да търсите имущество за да си вземеш парите. Ако няма такова започваш да се ядосваш и за успокоение пиеш студена вода. Ако намериш имоти или пари по сметки можиш да пиеш студена бира.
Успех.
mmapostolov
Младши потребител

Назад към Трудово право