- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напускане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Напускане
От декември 2009 съм на трудов договор по чл. 67 ал.1 т.1, на длъжност технически секретар. Изплащат заплата ми на 30-то число, но вече 2 месеца не съм я получавала. Шефа ми се оправдава с кризата. Каза ми, че може да ме освободи от работа, като ще се водя съкратена, за да мога да взимам пари от бюрото по труда. Имам основателни причини да мисля, че няма да ми изплати заплатите. Нямам писмено предизвестие за освобождаване. Въпроса ми е как да постъпя, за да съм сигурна, че ще мога да си потърся правата по законов ред?
- zorryy
- Нов потребител
Re: Напускане
Ако само "ще се водите за съкратена", но реално ще си ходите на работа, следва да имате предвид, че няма да можете да претендирате работодателят да Ви плаща възнаграждение за времето, през което не работите по договор. Отделно от това, в подобен случай и Вие, и работодателят ще бъдете в ред нарушения.
А по отношение на дължимите, но неплатени заплати - можете да ги искате по съдебен ред в 3-годишен срок от датата, на която са дължими.
А по отношение на дължимите, но неплатени заплати - можете да ги искате по съдебен ред в 3-годишен срок от датата, на която са дължими.
- rts
- Активен потребител
Re: Напускане
Благодаря за отговора, нямам намерение да оставам на работа без договор. Имам още един въпрос, за седмицата след празниците имам болничен, от както съм на работа не съм ползвала, нито отпуска. Налагало ми се е да отсъствам, но ми беше заявено, че ще бъда уволнена, тогава имах болничен и шефа ми не го прие. Притеснявам се, че сега ще се получи същото. Благодаря предварително.
- zorryy
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|