начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Дисциплинарно уволнение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дисциплинарно уволнение

Мнениеот pacholi6090 » 04 Апр 2010, 23:03

Здравейте,работех на постоянен трудов договор от 12 год , но след отказ за пускане на молба за доброволно напускане от прекият ми ръководител бях заплашен с дисциплинарно уволнение.Последва план за подобряване на представянето,който се състоеше повечето от цифри за изпълнението на които нямах пряко участие след което беше отчетен голям процент неизпълнение и последва дисциплинарното уволнение.Според вас при условие,че не съм имал никакво наказание преди това ,а дори награди за добре свършена работа имам ли основание да търся правата си пред съда ?
pacholi6090
Нов потребител

Re: Дисциплинарно уволнение

Мнениеот svettoslav » 04 Апр 2010, 23:26

Винаги има възможност да успеете.Трябва да опитате.Още повече,че твърдите,че сте без наказания.Вероятно при Вас това е било формален повод да ви отстранят от работа.Дисц. уволнение е най-тежкото наказание.Така че тук всичко е възможно.Дори и тогава,когато изглежда невъзможно.Пък дори и да сте имали някакво наказание(чисто хипотетично),нещата се определят от съда в крайна сметка.
П.П.Има си определени начини за прекратяване на трудовото правоотношение.При неспазването на правилата-носят се последиците от страна на нарушителя.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот rts » 06 Апр 2010, 13:44

Имате 2 месеца да оспорите пред съда уволнението, считано от получаване на заповедта за прекратяване на договора. Не се чудете много.
rts
Активен потребител

Мнениеот apknokia » 06 Апр 2010, 19:43

какво се сочи като основание, има ли мотиви?
Дисц .уволнение е крайна мярка,ей така не става дисц. уволнение, КТ предвижда процедура, към която раб-лят следва да се придържа
apknokia
Младши потребител

Назад към Трудово право