Здравейте, бих искала да попитам следното.
Бременна съм, а работодателят ми "намекна", че вече няма работа за мен във фирмата.
Доколкото прочетох в КТ нямат право да ме съкратят по време на бременност. Но дали няма някакви "вратички" според които да могат?
Освен това ме осигуряват на минималната за длъжността ми заплата, без да заемам същата тази длъжност и без да имам длъжностна характеристика за това, което правя.
Имах намерение да помоля работодателя си да започне да ме осигурява на реалната заплата, която ми дава, като си плащам "разликата", тъй като при сегашното положение ще взимам 220-230 лв. майчинство. При създалата се ситуация това явно е невъзможно..
Какъв е най-добрият начин да се защитя според вас?
Благодаря предварително на всички, които успеят да отделят от времето си за моя въпрос.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на трудово правоотношение по време на бременно
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|