- Дата и час: 25 Ное 2024, 15:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля помогнете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Моля помогнете
Работя във счетоводна къща, където заплащането ми се определя като процент от сумата, която се заплаща от фирмите, които обслужвам, всеки месец. Едната фирма заплаща цялата такса наведнъж през месец декември. Аз й водя счетоводството от август, а още нищо не съм получил за това. Казаха ми че ще ми дадат парите, когато обслужваната фирма си плати. Това правилно ли е, тъй като не знам дали когато фирмата си плати аз ще бъда все още на работа в счетоводната къща. Не би ли трябвали да разпределят сумата, която ще се плаща на 12 месеца и да ми дават това което си заработвам всеки месец, защото кой знае фирмата кога ще плати, но това е нещо което не зависи от мен и не би трябвало да ми се отразява на заплащането
- united_vn
- Нов потребител
Re: Моля помогнете
Какъв вид договор сте сключили и каква точно е клаузата за възнаграждението, което сте договорили?
- Julyan
- Потребител
Боже, пази България!
Какво работиш в тая счетоводна къща, мой човек? Какви "фирми" обслужваш?
Чел ли си нещо от счетоводното законодателство - къде там си видял термини като "ЗАплащане" и "фирми", които биват обслужвани, заплащащи и т.н.? Ужас!
Но по същество: кажи имаш ли някакъв договор, за да преценят хората дали може да се направи нещо.
И един приятелски съвет: вземи мерки за правописа си, доколкото е възможно.
И най-големият самарянин може да се възпре да ти помага, като те види как пишеш.
Чел ли си нещо от счетоводното законодателство - къде там си видял термини като "ЗАплащане" и "фирми", които биват обслужвани, заплащащи и т.н.? Ужас!
Но по същество: кажи имаш ли някакъв договор, за да преценят хората дали може да се направи нещо.
И един приятелски съвет: вземи мерки за правописа си, доколкото е възможно.
И най-големият самарянин може да се възпре да ти помага, като те види как пишеш.
- parte_lesa
- Младши потребител
Re: Моля помогнете
Твоето трудово правоотношение е сключено не с фирмите, които осчетоводяваш, а със счетоводната фирма, за която работиш. Ако в трудовия ти договор има някакви клаузи за проценти, то идеята е в това, колкото повече фирми осчетоводяваш, толкова по-голямо трудово възнаграждение да получаваш. Трудовото възнаграждение обаче ти го заплаща счетоводната къща, за която работиш, защото ти полагаш труд за нея. А вече самата счетоводна къща трябва да си събира вересиите от фирмите, които обслужва.
Основният въпрос за теб е счетоводната къща, за която работиш по принцип коректен работодател ли е? Ако са коректни ще ти заплатят дължимото, макар и със закъснение. Но това, че фирмите не си плащат на счетоводната къща, не означава, че могат да прехвърлят вересиите си на работещите при тях. Дори и да напуснеш ще имаш право да си търсиш неполучените възнаграждения, но това ще стане по съдебен ред.
Основният въпрос за теб е счетоводната къща, за която работиш по принцип коректен работодател ли е? Ако са коректни ще ти заплатят дължимото, макар и със закъснение. Но това, че фирмите не си плащат на счетоводната къща, не означава, че могат да прехвърлят вересиите си на работещите при тях. Дори и да напуснеш ще имаш право да си търсиш неполучените възнаграждения, но това ще стане по съдебен ред.
- planinaot
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|