- Дата и час: 25 Ное 2024, 15:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
не вземане на становище в едномесечния срок даден от съда
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
не вземане на становище в едномесечния срок даден от съда
какво означава,че ако ответник/некоректен работодател/,не вземе становище по иска в едномесечния срок,посочен от съда,губи право да го направи на по късен етап?
- vanila_ce
- Потребител
Re: не вземане на становище в едномесечния срок даден от съда
Ами точно това си означава - че ако после вземе някакво становище, то последното колкото и правилно да е и колкото и да му се иска на съда да го вземе предвид, то няма как това да стане. Просто след този момент и да се вземе становище, то няма да се зачете ...
- inspectora
- Активен потребител
Благодаря,
а има ли законов срок до който съдът трябва да насрочи делото?Имам предвид след изтичането на едномесечния срок за отговор?
а има ли законов срок до който съдът трябва да насрочи делото?Имам предвид след изтичането на едномесечния срок за отговор?
- vanila_ce
- Потребител
То законов срок че има - има, друг е въпросът какъв е тоя срок "по природата си"
- inspectora
- Активен потребител
Инспекторе, къде го тоя срок?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
inspectora написа:То законов срок че има - има, друг е въпросът какъв е тоя срок "по природата си"
ЛЕСНО се галят момите, мъчно се дялкат гредите.
ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.
ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.
ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
- alexander_
- Младши потребител
portokal написа:Инспекторе, къде го тоя срок?
312 ГПК ... мисля ал.1, т.2
... т.1 била ...
- inspectora
- Активен потребител
Мда, прав си - като за работодател е таман. Не се сетих.
-
ще го преведете ли за простосмъртни?
- vanila_ce
- Потребител
Абе, с една дума, колегите ти казват, че срок има, но може да се случи и да не бъде спазен.
А "по природата си" срокът, естествено, е инструктивен - не за друго, а просто защото няма какъв друг да бъде. Преклузивен да е, например, няма начин.
А "по природата си" срокът, естествено, е инструктивен - не за друго, а просто защото няма какъв друг да бъде. Преклузивен да е, например, няма начин.
-
portokal написа:А "по природата си" срокът, естествено, е инструктивен ...
Естествено това имах предвид ... - просто не ми се "превеждаше" - знаеш, преводите се заплащат
Иначе - съдиите не го спазват тоя срок не заради друго, а именно, за да подпомогнат работниците ... щото там ако почнем да изчисляваме разни си срокове ... и може да се окаже, че трябва да водим няколко дела за обезщетения ... ето какво имам предвид:
През 01.2008 г. бях съкратен от работа. С решение на Великотърновския РС от 05.2008 г. уволнението ми беше признато за незаконно. ... получих само една част (за 4 месеца) от обезщетението, което се дължи по закон ... - та от многото бързане ...
/малко съм перефразирал цитата /
- inspectora
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|