начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Договор до завръщане на титуляра - в отпуск по майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор до завръщане на титуляра - в отпуск по майчинство

Мнениеот todor_simeonow » 25 Ное 2009, 15:20

Много се надявам да получа компетентен и бърз отговор на моят казус.
Назначен съм на договор по заместване на колежка която е в майчинство. В договора ми е написано изрично че съм назначен до завръщане на титуляра в отпуск по майчинство. Тъй като в организацията в която работя настъпиха структурни промени ,в момента подписваме допълнителни споразумения към договорите си. Споразумението което подписах е - /цитирам дословно / , на основание чл.119 от КТ във връзка с безсрочен трудов договор по чл.67,ал.1,т.1. В това споразумение никъде не е упоменато че съм по заместване на колежката която е по майчинство , но пише че това споразумение е неделима част от предходният ми договор. Въпросът ми е - мога ли да считам че с това споразумение което подписах , вече не съм на трудов договор по заместване на колежката в отпуск по майчинство
todor_simeonow
Нов потребител

Re: Договор до завръщане на титуляра - в отпуск по майчинство

Мнениеот rts » 26 Ное 2009, 14:23

В Споразумението какво пише - кои условия на договора се изменят ?
Ако не е написано изрично, че договорът Ви от срочен се превръща в договор без определен срок, тогава сте си на срочен договор - до завръщане на заместваната - възможно е при цитирането на закона да е допусната чисто техническа грешка и вместо чл.67, ал.1 т.2 да е записано чл.67, ал.1 т.1 (най-вероятно останало като текст от друг договор, към който също е подготвено споразумение).
rts
Активен потребител

Re: Договор до завръщане на титуляра - в отпуск по майчинство

Мнениеот planinaot » 03 Дек 2009, 12:22

rts написа:В Споразумението какво пише - кои условия на договора се изменят ?
Ако не е написано изрично, че договорът Ви от срочен се превръща в договор без определен срок, тогава сте си на срочен договор - до завръщане на заместваната - възможно е при цитирането на закона да е допусната чисто техническа грешка и вместо чл.67, ал.1 т.2 да е записано чл.67, ал.1 т.1 (най-вероятно останало като текст от друг договор, към който също е подготвено споразумение).

Съгласен съм с това становище, затова е най-добре вместо да се чудите на срочен ли сте или на безсрочен и да стоите в една неизвестност е да отидете при Човешки ресурси и да се изясните за какво точно става дума.
planinaot
Младши потребител

Назад към Трудово право