начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Моля за консултация спешно

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за консултация спешно

Мнениеот arven11 » 25 Сеп 2009, 11:55

Здравейте
Имам следния казус - Назначен съм на срочен трудов договор по чл 68 ал,1 т,3 от КД примерно на 01 09 2009г, обаче след две седмици работа установих,че това не е подходящо за мен. Междувременно получих друго предложение. Молбата ми е да ми поясните правата при прекратяване на трудовото ми правоотношение и дали трябва да спазвам някакви предизвестия.
Благодаря предварително.
arven11
Нов потребител

Re: Моля за консултация спешно

Мнениеот andy70 » 25 Сеп 2009, 13:01

Ако на новата работа, която сте си намерили, бъдете назначена за неопределено време, тогава имате право да прекратите срочния трудов договор без предизвестие към настоящия си работодател на основание чл.327 т.7 КТ. Към заявлението за едностранно прекратяване на трудовото правоотношение ще приложите и копие от новия трудов договор от който да е видно, че е сключен за неопределено време.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Назад към Трудово право