начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Административно наказание

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Административно наказание

Мнениеот iznerven » 05 Сеп 2009, 10:39

Искам да попитам, след едно вече наложено административно наказание се открие друго нарушение какво наказание може да се наложи?Възможно ли е да последва уволнение?
iznerven
Младши потребител

Re: Административно наказание

Мнениеот iznerven » 05 Сеп 2009, 11:31

Прочетох за административните наказания, то там никъде не видях при повторно нарушение как се процидира.
iznerven
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Сеп 2009, 13:46

Хайде сега опитайте да изложите повече факти, за да ви се даде отговор.
До тук разбирам, че има констатирано едно нарушение( по причини да сте пуснали темата в раздел трудово, ще предположа 8) да е нарушение на трудовата дисциплина) и вече сте санкциониран- вероятно със забележка.
Впоследствие е констатирано второ нарушение и питате дали ще ви санкционират и за него- можете да сте сигурен, че имат право. А дали? е вече в правомощията на работодателя.

Не ми се нравят такива общи гадателски приказки, за това е нужно да изложите коректно фактите по казуса( не че някой го прави, то и за това отговорите са все такива, когато ги има).

Пишете за адм. нарушение, респективно наказание- факта, че са ви санкционирали вече веднъж, не значи , че отново нямат право. Колкото пъти извършите нарушение, и то бъде установено по съответния ред- толкова пъти ще бъде ангажирана адм. наказателната ви отговорност( ще бъдете санкциониран), като всяка следваща санкция е в по-голям размер.

Та, за какво казвате, че сте санкциониран вече веднъж? И какво нарушение е констатирано втория път? 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот iznerven » 05 Сеп 2009, 14:11

Наложено ми е обществено порицание и затова се интерисувам ако имам второ нарушение мога ли да бъда уволнен?
iznerven
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Сеп 2009, 14:21

iznerven написа:Наложено ми е обществено порицание и затова се интерисувам ако имам второ нарушение мога ли да бъда уволнен?

:roll: 8) Аз съм до тук. Вие изобщо не ме четете!
При адвокат- там ще ви консултират.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rts » 07 Сеп 2009, 13:33

Наказание "обществено порицание" се налага само от съда по наказателно дело. Обърнете се към адвокат по наказателно право, ако такъв е случая.
Работодателят не може да Ви наложи такъв вид наказание.
rts
Активен потребител

Мнениеот c_welinowa » 07 Сеп 2009, 15:38

rts написа:Наказание "обществено порицание" се налага само от съда по наказателно дело. Обърнете се към адвокат по наказателно право, ако такъв е случая.
Работодателят не може да Ви наложи такъв вид наказание.

Чл. 37 НК (1) Наказанията са:
1. (нова - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) доживотен затвор;
1а. (предишна т. 1 - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) лишаване от свобода;
2. (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) пробация;
2а. (предишна т. 2 - ДВ, бр. 92 от 2002 г., отм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.)
3. конфискация на налично имущество;
4. глоба;
5. (отм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.)
6. лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност;
7. лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност;
8. (отм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.)
9. лишаване от право на получени ордени, почетни звания и отличия;
10. лишаване от военно звание;
11. обществено порицание.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) За най-тежките престъпления, които заплашват основите на републиката, както и за други особено опасни умишлени престъпления като временна и изключителна мярка се предвижда доживотен затвор без замяна.

Чл. 52 НК - Наказанието обществено порицание се състои в публично порицаване на виновния, което се обявява пред съответния колектив, чрез печата или по друг подходящ начин съобразно с указаното в присъдата.

Чл. 13 ЗАНН За административни нарушения могат да се предвиждат и налагат следните административни наказания:
а) обществено порицание;
б) глоба;
в) временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.

Чл. 14 ЗАНН Общественото порицание за извършеното нарушение се изразява в публично порицание на нарушителя пред трудовия колектив, където работи, или пред организацията, в която членува.
"Вярвам защото е абсурдно. Ако беше достоверно щях да знам"
e-mail: c_welinowa@abv.bg
c_welinowa
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 07 Сеп 2009, 15:47

iznerven написа:Наложено ми е обществено порицание и затова се интерисувам ако имам второ нарушение мога ли да бъда уволнен?

Не( да отговоря накратко, че си стана дълга историята)
Гост.
Старши потребител

Назад към Трудово право