начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Трудови договори за повече от 12ч/ден

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудови договори за повече от 12ч/ден

Мнениеот didididi » 12 Авг 2009, 15:56

Здравейте,

С цел разпределяне на разходите по моята заплата и осигуровки, шефът ми ме принуди да подпиша един основен и четири допълнителни трудови договора: с пет отделни юридически лица, макар и принадлежащи на един собственик. И петте ги регистрираха в НАП както му е реда.
Сумарно часовете по петте договора надхвърлят 12 раб. часа/ден. Нямало проблем, твърди ръководството.
Аз се притеснявам по отношение на осигуровките - възможно ли е НОИ да не ми признаят част от тях?
Трябва ли да се притеснявам за валидността на договорите си?
Защо НАП допуска едно и също физическо лице да се води на работа 16 часа на ден, както в моя случай???
didididi
Нов потребител

Re: Трудови договори за повече от 12ч/ден

Мнениеот rts » 13 Авг 2009, 13:23

Само обстоятелството, че общото Ви работно време по всички договори е повече от 12 ч. не може да доведе до невалидност на договорите Ви.
Този факт обаче може да стане много притеснителен за работодателите Ви при една проверка от Инспекцията по труда.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право