начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Майчинство

Мнениеот godaiva » 03 Авг 2009, 21:04

На временен договор съм(за 6 месеца),а съм бременна.Договора ми изтича декември месец,каква е процедурата с майчинските,от моята фирма ли ще са или след прекратяване на договора нямат връзка с мен?
До този момент не съм била трудово осигурена..
godaiva
Младши потребител

Re: Майчинство

Мнениеот elena_atanasova » 03 Авг 2009, 23:37

Ако останеш на временен договор, работодателя ще ти изплаща обезщетението до изтичането му. След това ще трябва да се регистрирате в соц. грижи и ще го получавате оттам. Но в този случай губите втората година на платено мойчинство. И още нещо - майчинство се изплаща само ако имате 1 год. трудовв и осигурителен стаж! До придобиватено на такъв няма ад получавате обезщетение.
elena_atanasova
Нов потребител

Мнениеот hr7474 » 04 Авг 2009, 15:44

Първо е хубаво да уточните вида договор, защото има значение. Ако е безсрочен и със срок за изпитване 6 месеца. Или е твърдо срочен. Моля да опишете точно основанието, за да съм по конкретна.
hr7474
Нов потребител

Мнениеот godaiva » 14 Авг 2009, 03:15

Договорът ми е за срок от 6 месеца,по заместване съм,след като титулярът ми дойде на работа,аз си отивам..
godaiva
Младши потребител

Назад към Трудово право