начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Предизвестие

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предизвестие

Мнениеот sprocker » 29 Юли 2009, 23:04

Здравейте,

Работя на трудов договор на основание чл. 67, ал. 1 във връзка с ял. 70, ал.1 в полза на работодателя, по отношение изпитателния срок.

На 22.06.09 подадох едномесечно предизвестие.

Първият ми въпрос е:
- Трябва ли да получа, заведено с вътрешен номер, копие от предизвестието или някакъв друг документ, който да удостоверява това, че съм го подал. Да не стане след месец работодателят да ми каже, "не си подавал предизвестие трябва да работиш още."

Вторият ми въпрос:
- Тъй като няма да имам възможност да отработя целия срок на предизвестието, съм решил да си взема болничен за 2 седмици в края. Може ли работодателя да оспори достоверността им? И какви други документи, освен болничен лист ми трябват? (Нямам 6 месеца стаж и следователно не подлежи на изплащане, но това няма значение)

Благодаря предварително за отговора.
sprocker
Нов потребител

Re: Предизвестие

Мнениеот rts » 30 Юли 2009, 17:53

Ако не си правите неуместна шега с нас - на 29.07.09г. малко късничко задвате въпросите си, защото срокът на едномесечното Ви предизвестие е изтекъл на 23.07.09 г. Искайте да ви оформят напускането и ще разберете отговорите на зададените въпроси.
rts
Активен потребител

Re: Предизвестие

Мнениеот sprocker » 31 Юли 2009, 01:05

Съжалявам имах предивид 22.07.09
sprocker
Нов потребител

Назад към Трудово право