Здравейте,
намерих си постоянна работа от http://www.jobs.bg в банка (А).Попитах дали работата е постоянна и hr-мениджъра ми каза ,че е постоянна защото техен служеител е депозирал молба за напускане. Обучаваха ме 1 месец и когато дойде време да подпишем постоянен трудов договор, hr-мениджъра ми даде да подпиша договор по чл.68 КТ, като ме увери че в най-скоро време ще подпишем постоянен труд. дог. Заради тази позиция испуснах друга позиция на друга банка (Б), която предлагаше труд дог. по чл.68 за 2-години. Обясних на мениджърката ,че съм избрала тази банка (А) защото предлагат постоянна работа. На първия ми работен ден дойде заповед да ме уволнят , защото "напусналия" служител си дошъл обратно. Сега като представя трудовата ми книжка където пише 22 дни работа ме отхвърлят насвякъде.
Мога ли да предявя някакви претенции за обезщетение?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
претенции за обезщетение?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: претенции за обезщетение?
Не става ясно по-конкретно по коя разпоредба на чл.68 сте назназначен, нито по кой сте освободен от работа.
- sunrise
- Активен потребител
трудовия ми договор е по заместване
- law5858
- Младши потребител
И са Ви го прекратили, защото се е върнал титуляра.Подписвайки договора, Вие сте били наясно, че при връщане на служителя, договора Ви се прекратява.
- sunrise
- Активен потребител
да! Аха, ясно! Значи нямам право да искам обезщетение. Благодаря!
- law5858
- Младши потребител
Здравейте!
Работех на бенциностанция ("Петрол") на която се сключват граждански застраховки.От м. юли не съм в тази фирма, но във труд. възнаграждения за м. юни не ми е изплатена сумата за тази дейност.Обясниха ми, че нямам право, защото вече не съм служител!Но тези застраховки са сключвани за периода 24дек. 2008 - април 2009.
Имам ли право да си търся възнаграждението за сключените от мен застраховки?
Към кого трябва да се обърна (освен работодателя) за съдействие?
Благодаря!
Работех на бенциностанция ("Петрол") на която се сключват граждански застраховки.От м. юли не съм в тази фирма, но във труд. възнаграждения за м. юни не ми е изплатена сумата за тази дейност.Обясниха ми, че нямам право, защото вече не съм служител!Но тези застраховки са сключвани за периода 24дек. 2008 - април 2009.
Имам ли право да си търся възнаграждението за сключените от мен застраховки?
Към кого трябва да се обърна (освен работодателя) за съдействие?
Благодаря!
- petenceto
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|