- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с отпуска!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с отпуска!
Здравейте!Имам следния проблем работя във фирма и съм сам в един отдел защото преди да започна работа са съкратили всичките ми колеги.Работя там от 6 месеца при положение че имам непрекъснат трудов стаж 3 години и поисках да ми дадат отпуска 1 седмица-5 работни дни за да отида на почивка защото откакто съм започнал работа в тази фирма нямам нито 1 почивен ден,а работата ми е много напрегната.Заявих им,че искам да ме пуснат 5 дена год. отпуск и те ми казват,че няма как да стане,защото нямат алтернатива за моето место и не мога да излизам нито болничен нито отпуск,и че ако излеза болничен ще намерят начин да ме уволнят или съкратят.Какво ще е най-удачно да направя според Вас!А отделно съм и пенсионер по болест 2-ра група,но те не го знаят,защото като съм постъпвал не съм сметнал за необходимо да им кажа!
- dimitar_nachov
- Нов потребител
Re: Проблем с отпуска!
Ако имате редовен трудов договор и не сте ползвали отпуск три години, можете да уведомите работодателят с двуседмично предизвестие за датата от която желаете да излезете в отпуск. Няма право да не Ви пусне. Входирайте си копие за Вас от подадената молба, която евентуално ще Ви послужи за доказателство за неправомерност на уволнението.
- sunrise
- Активен потребител
Аз за миналата година в предишната фирма съм си взимал отпуска,но за тази година в настоящата фирма не съм взимал отпуска...
- dimitar_nachov
- Нов потребител
Щом нямате стара отпуска,ще трябва да се разберете с работодателя за времето на ползването и.
- sunrise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|