начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Закриване на част от предприятието

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закриване на част от предприятието

Мнениеот yavor1704 » 04 Юли 2009, 10:37

Уважаеми колеги,
Имам следния казус и ще се радвам да го обсъдя с вас.
Компания е принудена да закрие част от своето предприятие - цех, и в тази връзка уволнява известен брой работници на основание чл. 328, ал.1 т.2 от КТ.
Въпросът ми е след изтичането на какъв срок компанията има възможност да възстанови закритата част от предприятието, в конкретния случай цех.
Някой колеги твърдят, че срокът е 6 месеца, но без да се обосноват.
Очаквам вашите коментари.
yavor1704
Младши потребител

Re: Закриване на част от предприятието

Мнениеот rts » 07 Юли 2009, 13:15

Чудничко !
Предприятието ви не желае да плаща престой, та си "закрива" цеха и после, когато поръчките пристигнат - бързо, бързо го "открива".
Не бих пожелала на никого да работи в такова предприятие.
rts
Активен потребител

Re: Закриване на част от предприятието

Мнениеот frontmen » 07 Юли 2009, 17:04

yavor1704 написа:Някой колеги твърдят, че срокът е 6 месеца, но без да се обосноват.

Мисля, че това се извежда от практиката, но не мога да ти цитирам такава.
frontmen
Потребител

Назад към Трудово право