Постъпих на работа в една транспортна фирма в гр. София като автобусен шофьор.
Бях назначен на 16 03 2009г. със шест месечен изпитателен срок. След два месеца на18 05 2009г. бях освободен от работа по чл. 71 ал.1 отК.Т На 19 05 2009г. ми беше оформена трудовата книжка но не си получих заплатата. Казаха че нямат пари и към края на месец май ще ми изплатят всичко плюс четири дни годишен платен отпуск. Ходих няколко пъти във фирмата но все нямаха пари. На 10 06 2008г.ходих за последен път и ми казаха да почакам още един два месеца да съберат пари. На 11 06 2009г. подадох жалба в Инспекцията по труда но все още няма отговор. На 18 06 2009г. получих в препоръчано писмо заповед издадена на 16 06 2009г. за дисциплинарно наказание-забележка за преразход на гориво за месец март за 363лв. и за месец април за 438лв. които трябва да внеса в касата на фирмата.
Възможно ли е един месец след уволнението да ми се налага дисциплинарно наказание като след всеки курс съм отчитал пътни листове и ако е имало преразход защо никой не ме е уведомил след първия или втория курс. Интересното е че не съм имал зачислен автобус нито приемо предавателни протоколи. За два месеца съм работил на четири автобуса. Сумата която е написана като преразход и сумата която имам да получавам е едно към едно.
Предварително благодаря.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: МОЛЯ ЗА СЪВЕТ
обжалвайте всичко
- galiushina
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|