начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

прекратяване на трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прекратяване на трудов договор

Мнениеот yoria » 09 Юни 2009, 11:48

По време на предизвестие за прекратяване на трудов договор се разболях тежко. ЛКК ми даде 30 дни болнични, които са до 15.06.2009, а предизвестието ми изтича на 10.06.2009. Въпроса ми е до кога се водя на работа и на коя дата работодателя трябва да ми подготви документите за напускане.
yoria
Нов потребител

Re: прекратяване на трудов договор

Мнениеот johnsmith1 » 09 Юни 2009, 13:23

БОЛНИЧНИЯТ ЛИСТ ПРЕКРАТЯВА ДЕЙСТВИЕТО НА ПРЕДИЗВЕСТИЕТО. СЛЕД КАТО ИЗТЕЧЕ СРОКА НА БОЛНИЧНИЯ ЛИСТ, ПРЕДИЗВЕСТИЕТО ПРОДЪЛЖАВА ДА ТЕЧЕ ОТ ТАМ, ДОКЪДЕТО Е ПРЕКРАТЕНО. ИНАЧЕ КАЗАНО: БОЛНИЧНИЯТ ЛИСТ ИЗМЕСТВА ВЪВ ВРЕМЕТО НАПРЕД ИЗТИЧАНЕТО НА ПРЕДИЗВЕСТИЕТО. :wink:
johnsmith1
Нов потребител

Мнениеот yoria » 09 Юни 2009, 13:36

ТАКА ЛИ Е ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ПРЕДИЗВЕСТИЕТО СЪМ ГО ПОДАЛА АЗ, А НЕ РАБОТОДАТЕЛЯ И ИСКАМ ДА ПРЕКРАТЯ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА СИ С ТАЗИ ФИРМА.
yoria
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 09 Юни 2009, 15:31

Здравейте,

Разрешеният Ви отпуск по болест / т.нар. болничен / не "измества" напред във времето момента на прекартяването на трудовия ви договор / освен в хипотезата на договор със срок за изпитване относно срока за изпитване/. В тази връзка, след като сте подали предизвестие и то е получено от работодателя ви - разбирайте надлежното му входиране и др.под. то договорът ви се счита за прекратен от датата, която сте посочили в предизвестието. От друга страна след като имате разрешен отпуск, то в срока на предизвестието вие имате право да не се явявате на работа поради заболяване. След датата на прекратяването на договора, работодателят ви е длъжен да да ви офорни и предаде всички необходими документи.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот yoria » 09 Юни 2009, 18:37

Благодаря много monteskio.
yoria
Нов потребител

Назад към Трудово право