начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Лихва за забава върху трудово възнаграждение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Лихва за забава върху трудово възнаграждение

Мнениеот мськ » 22 Ное 2004, 23:55

Колеги, имам следния въпрос:
От кой момент работодателят изпада в забава при неизплащане на трудово възнаграждение след като падежа за плащане на заплатите не е определен изрично.
мськ

Re: Лихва за забава върху трудово възнаграждение

Мнениеот донна2 » 23 Ное 2004, 00:22

Първо виж дали срока за изплащане не е определен в КТД или в правилата за формиране на заплатите,ако няма такива или не е определен там то раб. заплата се дължи ежемесечно /разбира се ,ако не е уговорено друго /крайния срок за изплащането би следвало да е последния работен ден на месеца , значи лихвата ще е дължима от първо число на следвашия месец.
донна2

Мнениеот monteskio. » 23 Ное 2004, 21:50

donna,
Аз имам подобен казус и изчислих лихвите от деня следващ този, на сключването на трудовия договр, тъй като не е определен периода в който би следвало дас е изплати.Договора е скл. на 20.04.2004г. Лихвите ги изчислих от 21.06.2004г( тъй като възнаграждението се изплаща с месец назад) до датата на завеждане на иска..

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот манев » 07 Дек 2004, 17:46

По 237 б.г дължими възнаграждения да м.октомври2003г - поисках лихва, съгласно 245КТ, май беше.Съдийката ме отряза: присъди лихвата от датата на завеждане на молбата. Нямало доказателства
манев

Назад към Трудово право