- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус "Дисциплинарно уволнение"
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Казус "Дисциплинарно уволнение"
Директор съм на училище. През пролетната ваканция учител не подаде молба за отпуск, но и не беше на работа от 01. 04. до 12. 04. – осем работни дни. На 13. 04. се яви на работа и аз поисках писмено обяснение на основание чл. 193 от КТ. След три дни получих писмен отговор, в който имаше невярна информация. След това устно помолих колегата да поправи обяснението си, като напомних някои факти. Така още на същия ден получих второ писмено обяснение. Обяснението на колегата е, че не съм дал лично образец за отпуск или не съм написал молбата, както и друг път се е случвало ( наистина много пъти аз лично или колежка е писала молби, защото този колега се оправдава, че пише грозно или просто няма време). Освен това колегата твърди, че е дошъл на 01. 04. на работа, но училището било заключено и си е тръгнал след около един час. Това не отговаря на истината, защото и аз бях там, но никой не дойде. Ако сега не наложа дисциплинарно уволнение, а само предупреждение за уволнение, това наказание би ли било аргумент в последващо съкращение на щата. Колегата не е синдикален член и не се налага одобрение от синдиката. Какво наказание бих могъл да наложа? Зная, че срокът е два месеца и в края на м. Май изтича, затова моля за бърз отговор. Благодаря Ви предварително.
- Koshnicharov
- Нов потребител
Re: Казус "Дисциплинарно уволнение"
Прощавайте, но не разбрах много от това , което сте написали.
Как така, не сте написали молбата за отпуск, нали работникът иска отпуск?
Освен това, считам , че ще е налице основание за дисциплинарно уволнение , съгласно КТ, а именно не се е явявал на работа повече от три дни.
Не виждам и връзката със съкращение в щата . Едното е санкция , а пък другото си е съкращение в щата.
Как така, не сте написали молбата за отпуск, нали работникът иска отпуск?
Освен това, считам , че ще е налице основание за дисциплинарно уволнение , съгласно КТ, а именно не се е явявал на работа повече от три дни.
Не виждам и връзката със съкращение в щата . Едното е санкция , а пък другото си е съкращение в щата.
- sunrise
- Активен потребител
Re: Казус "Дисциплинарно уволнение"
Позната история , ще ви доведе на делото 2 свидетели и ще се окаже ,че е идвал но училището е заключено , учителите имат право на 48 дена отпуск , също така предполагам ,че няма и график някой учител да е дежурен да работи и да не си ползва отпуска през ваканциите , някой ден при прекратяване на ТПО ще платите отпуската или някой светъл ден ще си я ползва. Защо не следите , за подадени молби отпуски . Да не би да имате писмо от МОН вс. учители да са в отпуск през ваканциите ?/ако има зле за вас , щотоне сте го изпълнили /
Ситуацията ми е позната ,някога едно лице осъди едно учебно заведение за голяма сума , защото по закон тр. да е в отпуск ,а не е попълвало молба
Вижте ако може със задна дата да си пуска отпуската , инъче вс друго си е отмъщение на лична основа .
За съкращението на щата важат други правила сори!
Ситуацията ми е позната ,някога едно лице осъди едно учебно заведение за голяма сума , защото по закон тр. да е в отпуск ,а не е попълвало молба
Вижте ако може със задна дата да си пуска отпуската , инъче вс друго си е отмъщение на лична основа .
За съкращението на щата важат други правила сори!
- donna
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|