начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

представително облекло

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

представително облекло

Мнениеот cvetis » 22 Апр 2009, 15:18

Здравейте!
Искрено се надявам някой да ми помогне защото е трудно да се спори с невежи хора, но пък може и аз да съм в грешка.По закон на държавните служители им се полага представително облекло.Наша колежка напуска доброволно държавната си работа .Питането ми е полага ли и се такова представително облекло за отработените месеци от началото на годината.Благодаря предварително.
cvetis
Нов потребител

Re: представително облекло

Мнениеот wladi » 10 Май 2009, 15:48

Би следвало да има вътрешно ведомствен документ (инструкция, заповед) по-подробно регламентиращ начина на предоставяне на парите за облекло. Предполагам, че става дума за пари. При натуралното раздаване - има срок на износване, но не ми е известно още да се практикува.

Общия принцип е че е пропоционално на отработеното време, може за облеклото да се изключва времето в отпуск по болест, за отглеждане на дете, неплатен отпуск и други отпуски различни от годишния платен отпуск.
Аватар
wladi
Потребител

Re: представително облекло

Мнениеот yovanka25 » 16 Май 2009, 20:09

Освободиха ме от работа след 6-месечен срочен трудов договор на основание чл.71 ал.1.Удьржаха ми от заплатата 160 лв за зимно яке,което вече им бях вьрнала заедно с другите служебни неща.Според наредбата за безплатно раб.облекло чл.15-работниците,които не вьрнат раб.облекло-заплащат стойността му за срока на доизносване,а аз им вьрнах всичко-и пак ми удьржаха пари!Мисля да си тьрся правата,какво ще ме посьветвате?Благодаря.
yovanka25
Нов потребител

Назад към Трудово право