начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Има проблем с работодателите си!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Има проблем с работодателите си!

Мнениеот naskob » 14 Апр 2009, 11:13

Имам следния проблем,понеже съм си пуснал жалба ще кача нея защото там съм описал всичко подробно:
Работех до вчера във фитнес клуб „Про джим” намиращ се в квартал “Гоце Делчев” в сградата на 29 ДКЦ от ноември 2006 година, като първите 6 месеца съм бил без договор и осигуровки. Между мен и работодателите ми всичко е било наред до вчера 09.04.2009 година. След края на работния ми ден аз бях извикан от двамата си шефове Валерии и Николай да „поговорим”. Единият Николай Тодоров Стефанов с ЕГН 7703226601 започва да ме обвинява, че съм ги „пържил”като съм давал карти на клиентите, а аз нямам нищо общо с това и съм прибирал парите за себе си.
Преди една година фитнес залата беше разбита и от нея бяха откраднати пари. Николай Стефанов ми каза че картите не са му проблема и му било все тази за няколко карти. Започна да ми говори за въпросния обир и да ме обвинява, че аз съм вътрешния човек които е изнесъл информацията, които бил дал ключове на някои за залата(защото врата на фитнеса била отключена с ключ от вън) и че съм развалил охранителната им система. От както работя в залата на мене не са ми давани никакви ключове, не ми е казван кода за СОТ. Другият собственик /Валери Велинов Николов / ми подаде един лист с надпис тогоре „запис на заповед” и ме кара да я попълня и подпиша за сумата от 2000 лева които били откраднати при обира на залата. Първоначално аз отказах, но Николай Стефанов и Валери започнаха да ме заплашват, че щели да дадат подкуп на служители на 4-то РПУ за да ме вкарат там в ареста, където да бъда държан 72 часа и бит от подкупени от тях длъжностни лица с цел самопризнание за обира на фитнес клуба, защото там е заведено дознанието за обира. През цялото време на разговора те ми казваха, че нещата съм ги бил усложнявал и че нямало да ми се размине и ще ми навлекът големи проблеми. Николай Стефанов ми казва да му кажа името на човека който бил разбил /отключил/ залата, за да се разправя лично той с него и щял да забрави за мене и все едно нищо не е станало. Бях заплашван че в трудовата ми книжка ще пише че съм уволнен за кражба. През цялото време ми повтаряха да дам някакво име иначе щели „да ме даде на полицаите от 4-то за да съм признаел че аз съм го извършил”. Между временно Валери ме накара да подпиша запис на заповед с думите „ще ти взема всичко на твое име, до 17.04.2009 ако нямаме името,отиваме при съдия”. Николай Стефанов ми казва цитирам „да видиш че съм добър ти давам 5 дни да си помислиш за името му и в петък (17.04.09) да се обадя да му кажа и той щял да ми върне трудовата книжка както и обеща да скъса тази заповед”. В момента, в който аз пожелах да си тръгна за да спра тормоза над личността си бях спрян с думите: “къде тръгна, никой не те е пуснал да си ходиш”. Тогава съдружника на Николай Тодоров Стефанов съсобственик във фирма НИК-АУТО Валери Велинов Николов започна да ми нанася удари по главата и тялото ми с думите ”млъкни и внимавай как се държиш”, като бях принуден със сила да подпиша запис на запвед в полза на Валери Велинов Николов за сумата от 2000 лв., след което ми изкрещяха да си събирам работите и да съм си помислел много добре до другият петък за името на извършителя на обира на фитнес клуб Про Джим, за който аз нямам и представа, както и за пореден път Николай ме заплаши, че: „ме давал на мутри, полицаи и на когото трябвало и щяло да стане много лошо”, също така хвърлиха заплаха и срещу родителите ми, което от своя страна още повече ме стресира.

Като доказателство за написаното от мен може да послужи и записа на камерата във фитнес залата, ако не бъдат изтрити записите.

Предвид на тези обстоятелства и заплахата от физическа разправа с мен случили се на 09.04.2009 г, моля да бъдат взети необходимите мерки по случая.

Към жалбата прилагам копие от трудовия си договор, както и при необходимост мога да призова свидетели, както и GSM номерата на Николай Тодоров Стефанов и Валери Велинов Николов както следва: Николай Тодоров Стефанов – 0898 666 515; Валери Велинов Николов – 0898 613 663
Мога ли да помоля някой да ми кайе до колко мога да вярвам на думите им и като цяло какжо да направя за да ме оставят намира.Благодаря ви предварително
naskob
Нов потребител

Re: Има проблем с работодателите си!

Мнениеот dask » 14 Апр 2009, 12:18

Като начало - всичко което сте написали тук го "пействате" в една жалба до прокуратурата и го представяте на дежурен прокурор.
Районна прокуратура в София се намира до Римска стена - червената тухлена сграда на Районен съд, която е на гърба на БНР.
Вие доста последователно излагате фактите и няма да имате проблем с жалбат :arrow: а.
dask
Потребител

Мнениеот naskob » 14 Апр 2009, 12:58

Подадох си жалбата още на другият ден което ще рече в петук,тази крачка я направих ,надявам се че тези хара не са очаквали да реагирам така.
naskob
Нов потребител

Мнениеот naskob » 15 Апр 2009, 18:42

Казаха ми да ида в 4-то и да се разправям там с някои следовател и да ги викне и да скъсат заповедта пред тях в районното,защото тя е подписана от мене под натиск и попринцип не е валидна,но могат ако решат да ме изнудват с нея.Дали е вярно това.Защото днес ходих да се видя с адвокат и тои ми каза да не се притеснявам,нали съм бил пуснал жалбата.Те от 4-то щели да ги виканат да ги разпитата,но аз се притесняван че дата дето е за падеж е в петък и не зная колко бързо ще влезне в сила едно евентуално съдииско решени.Дали ще е преди този месец време на моята жалба или не.
naskob
Нов потребител

Мнениеот rts » 16 Апр 2009, 14:44

Относно записната заповед не се притеснявайте - толкова бързо не може да "излезе" решение на съд. Ако получите заповед за изпълнение - обжалвайте я.
Повече от желателно е, ако получите заповед за изпълнение да се свържете незабавно с адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот fetuchinni » 22 Апр 2009, 16:53

Здравейте!Търся помощ и съвет за следната ситуация.Служител излиза в болнични ,лежи в болница,след това отново в болнични.И така докато изтекат законните 180 дни право на болнични през което време човекът е минал на ТЕЛК и е получил 22% временна нетрудоспособност.Нещата обаче се усложняват здравословно и той отново е в болница,като отново трябва да се яви на ТЕЛК за да установят влошеното му състояние.През този период работодателя започва да го притиска за болничен,който той не може да даде докато не мине през ТЕЛК.Междувременно,работодателя е получил от служителя копие от решението на ТЕЛК за тези 22% временна нетрудоспособност,като веднага след това му прави нова длъжностна характеристика в разрез с препоръките на лекарската комисия.Докато е в болница служителя получава любезно работодателско писмо в което работодателя иска обяснения за неговото отсъствие от работа и кога най-после ще получи болничния лист.Итова в седемдневен срок от получаване на писмото.Как може да се излезе от въпросната ситуация?Знам със сигурност едно,може и за е законно,но не е морално да въртят човека толкова време по болницине и в ТЕЛК и като капак и работодателя който упорито тропа с краче и иска болничен лист,иска и писменно обяснение за нещо за което е наясно как става.Моля,посъветвайте ме.Благодаря!
fetuchinni
Нов потребител

Назад към Трудово право