начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Закриване на длъжност и създаване на нова на нейно място

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закриване на длъжност и създаване на нова на нейно място

Мнениеот tony_kolev » 23 Фев 2009, 10:27

Работя в държавно ловно стопанство на длъжност Началник отдел "Контрол на недържавен горски фонд". Беше ми прдложена друга длъжност, която отказах и след 3 дни получих заповед, гласяща:

"Считано от 01.03.2009 г. закривам длъжността Началник отдел "Контрол на недържавен горски фонд" и създавам длъжността Лесничей ползване от недържавен горски фонд. Дейността по стопанисване на недържавния горски фонд се контролира и осъществява от отдел "Ползване от горския фонд". Лесничея по ползване от недържавен горски фонд е на пряко подчинение Началник отдел "Ползване от горския фонд"."

В моя отдел работех само аз и нямах пряко подчинени служители. Сега личният състав изготвя допълнително споразумение към договора ми за преназначаване на длъжността "лесничей". Дейностите, които ще извършвам са същите, които върша като Началник отдел, само трудовото възнаграждение ще бъде по-малко. Законно ли е това, което прави работодателя ми и как следва да постъпя аз?
Благодаря Ви предварително!
tony_kolev
Нов потребител

Re: Закриване на длъжност и създаване на нова на нейно място

Мнениеот vetre » 23 Фев 2009, 23:13

Ама и вие какъв началник отдел сте били без подчинени?
Сякаш е законно,пък ако не ви харесва новата заплата не подписвате
и чакате да ви съкратят или оставате със старата заплата.
vetre
Потребител

Назад към Трудово право