Здравейте!
Във фирмата имаме една служителка, която след като й изтека отпуската за бременност и раждане, не сие подавала заявление за излизане в отпуск за отглеждане на дете до 2г. Заявлението трябваше да бъде подадено от нея лично до края на октомври, но тя не го е подала, нито се е явявала на работа. Договоръът й все още не е прекатен. Имаме ли право да я освободим от длъжност?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 11:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отпуск за отглеждане на дете до 2г.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Отпуск за отглеждане на дете до 2г.
Няма да ми е излишно професионално мнение!
- i_varbanova
- Нов потребител
А на колегите юристи не са им излишни клиентите
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
До law_master: Благодаря ти за помощта! Добре, че има и "колеги юристи" с по-добро отношение.
- i_varbanova
- Нов потребител
Може след като не е подала молба/заявление.Отпуск по 164ал.1КТ се ползва ако само си гледа детето,но трябва да ви извести все пак,но за и пратете и предизвестие(въпреки че в случая мойе и без него)
- shakina_
- Младши потребител
Отдавна съм се консултирала с адвокат и то не с един. Обърнала съм се към Инспекцията по труда, тъй като само те могат да ми разрешат да я освободим от длъжност. Чакам решение в момента. Но тъй като работникът по принцип се тачи с големи привилегии, за това съм толкова предпазлива. Преди време осъдих бившия си работодател и сега аз като съм от тази страна се старая да взема необходимите мерки преди да се да се стигне до дисциплинарно уволнение.
Благодаря на вси'ки, които са взели на сериозно проблема ми.! А на всички останали искам да кажа, ако не могат да помогнат, то поне да не пречат.
Благодаря на вси'ки, които са взели на сериозно проблема ми.! А на всички останали искам да кажа, ако не могат да помогнат, то поне да не пречат.
- i_varbanova
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|