Ситуацията е следната :
В момента съм в неплатен отпуск който изтича на 04.02.2009, от два месеца в цялата фирма не са взимани заплати!! Уведомих работодателя си, че ако не си получа парите до 04.02.2009 напускам ! Мисля да се позована на чл. 327 т.2 от КТ ( уведомление, че напускам поради забавяне на плащане). Един познат ми каза, че след като напусна по тоз начин мога да пререндирам и да ми бъде заплатено 30 дневното предизвестие, от което в случая няма нужда понеже има забавяне на плащането два месеца !! Има и друг момент, реално заплата ми беше 1100 лева, но ме осигуряваха на 300....при едно евентуално дело ако не си получа парите в най-скоро време ще мога да претендирам за сумата, върху която съм се подписал в трудовия договор а тя е 300, но понеже счетоводителката на офиса каза, че е готова да ми съдейства и да напише на някаква бележка колко реално имам да взимам...въпроса ми е тази бележка достатъчно ли е на нея да има подпис и печат на фирмата и ще може ли да има доказателствена сила при едно евентуално дело !! Има и други нарушения, които правят впечатление...като, че за 8 месеца нито веднъж не си получих фиша за заплата ! Често се налагаше да пътъвам из страната, а командировъчни не ми бяха изплащани....въобще фирма претендираща да бъде водеща в дадена област ми направи впечатление, че човешкия капитал и потенциал с който разполага бива пренебрегван тотално!! Работих в търговския отдел, "мениджър проекти".
Благодаря на отзовалите се !
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за съвет
Не е лошо човек да си търси правата, но когато има някакъв смисъл от това. Като сте недоволен мълчете си, и не предупреждавайте шефа си за намеренията си. Така ще го подготвите да прикрие доказателства, а тази която се сили да ви помага, сигурно в последния момент ще й омекнат коленете и няма да дойде в съда.
Помислете си какви пари търсите и какви ще дадете, за да ги получите евентуално.
Търсете си нова работа, защото шефът Ви и той си има юридически съветник.
Помислете си какви пари търсите и какви ще дадете, за да ги получите евентуално.
Търсете си нова работа, защото шефът Ви и той си има юридически съветник.
- richi_rich
- Младши потребител
Благодаря за ужасно некомпетентния отговор.....
Доколкото съм запознат това е юридически форум, а не спряното предаване на Миглена Ангелова по БТВ !!
Хах съветваш ме да си търся работа......ти идиот ли си или си от провинцията
Ако все пак има някой компетентен, който желае да ми даде "безплатен" съвет, а не такива житейски палячовци като горния субект !
пс. Лиспа юридическо звено в тази фирма, всички не са си взимали заплатите...., ако някой е компетентен нека да сподели как да процедирам по взаимно съгласие или чл. 327 т.2.......защото ми казаха, че ако се позова на 327 има вероятност никога да не си видя парите и да почнат безкрайни дела, които ще свършат незнайно кога...
Доколкото съм запознат това е юридически форум, а не спряното предаване на Миглена Ангелова по БТВ !!
Хах съветваш ме да си търся работа......ти идиот ли си или си от провинцията
Ако все пак има някой компетентен, който желае да ми даде "безплатен" съвет, а не такива житейски палячовци като горния субект !
пс. Лиспа юридическо звено в тази фирма, всички не са си взимали заплатите...., ако някой е компетентен нека да сподели как да процедирам по взаимно съгласие или чл. 327 т.2.......защото ми казаха, че ако се позова на 327 има вероятност никога да не си видя парите и да почнат безкрайни дела, които ще свършат незнайно кога...
- rabotnik
- Нов потребител
ти идиот ли си или си от провинцията
че не знаеш, че безплатните правни консултации са в нарушение на ЗА?
След тона, който демонстрирахте по отношение на колегата, в този юридически форум няма да намерите
, които да Ви дадат съвет. По въпроса, който Ви интересува, се обърнете към адвокат и не ни натрапвайте неудобството да четем обиди в стил истерични гости натакива житейски палячовци
спряното предаване на Миглена Ангелова
-
lexy21 - Активен потребител
rabotnik - ТИ си идиот и СИ от провинцията
В последното няма нищо лошо - аз много бих изкал да се изселя от "Сан Франциско", ама няма къде. Ти си късметлия - възползвай се !
В последното няма нищо лошо - аз много бих изкал да се изселя от "Сан Франциско", ама няма къде. Ти си късметлия - възползвай се !
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Селяните с мекия говор се активизираха Май по големи отрепки от юристите няма, вие сте по зле и от чичко Ушев.... !! Много некомпетентни хора има в този форум....ако имах достъп до АПИС или СИЕЛА за да видя малко съдебна практика въобще нямаше да си правя труда да влизам в скапания ви форум...както и да е де !! А ника ми е ратоник щото съм горд че от моя труд произлиза нещо...краен продукт, който радва потребителя, а не давам безмислени съвети на баснословни цени.....У ЛЕВО И ВСИЧКИ НА КАФЕВОО АЕЕ !!
- rabotnik
- Нов потребител
Да бе, ние сме некомпетенти, ама и ти работнико, не си от най-умните, след като си се съгласил да получаваш повече от това, на което те осигуряват. Работодателят ти е в нарушение, ама в нарушение си и ти. И Апис и Сиела да имаш няма да помогнат много, колкото до г-жа счетоводителката, тя на съд няма да иде заедно с тебе, защо може и тя да го отнесе.
- laridii
- Потребител
rabotnik написа:Много некомпетентни хора има в този форум....ако имах достъп до АПИС или СИЕЛА за да видя малко съдебна практика въобще нямаше да си правя труда да влизам в скапания ви форум...
...ако имаше малко акъл, щеше да прочетеш, че в "Сиела" можеш да влезеш и с SMS за 2,00 лева и да я ползваш 24,00 часа. Ама ти сигурно и "Жи Си Йемчи" си нямаш, пък и 2,00 лв. за SMS също
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
-
gudio - Активен потребител
Grudio li si Gudio li si това беше най-полезното мнение което получих в смрадливия ви форум !! Влизам в Сиела и почвам да ровя съдебната практика....., а телефони имам 3, 2 коли, къща и два апартамента в шибаната ни столица, но на бившите ми работодатели ще им разкатая играта !! Те не знаят с кого се захващат !!
пс. Разбрах, че за трудово правните спорове не дължа никакви съдебни такси, сега с тия новите изменения на ГПК за които дочух доколкото и прочетох тук там всичко се решава в няколко предварителни заседания в писмен вид..некви бележки а у, смисъл пледоариите ги нема никви !! Аз мога ли сам да се явя на дело...смисъл сам да съм процесоален представител на себе си ?? Май ако е по реда на НК може, а тук ? И писмено веществено доказателство ли ще е ако счетоводителката ми издаде бележка със сумата която имам да взимам с печат на фирмата и неин подпис ?
пс. Разбрах, че за трудово правните спорове не дължа никакви съдебни такси, сега с тия новите изменения на ГПК за които дочух доколкото и прочетох тук там всичко се решава в няколко предварителни заседания в писмен вид..некви бележки а у, смисъл пледоариите ги нема никви !! Аз мога ли сам да се явя на дело...смисъл сам да съм процесоален представител на себе си ?? Май ако е по реда на НК може, а тук ? И писмено веществено доказателство ли ще е ако счетоводителката ми издаде бележка със сумата която имам да взимам с печат на фирмата и неин подпис ?
- rabotnik
- Нов потребител
Май скоро не се е появявал вЪпросител с такъв цветущ изказ
Дори си мисля, че този субект надмина всички представи за предела на човешката наглост.
Към Модератор:
Моля, съхранете най-грижливо всички постове в тази тема.
ТЯ е достоен изглед за нивото на вече обновения (ни) сайт Lex.bg
Дори си мисля, че този субект надмина всички представи за предела на човешката наглост.
Към Модератор:
Моля, съхранете най-грижливо всички постове в тази тема.
ТЯ е достоен изглед за нивото на вече обновения (ни) сайт Lex.bg
-
Melly - Старши потребител
Оставете работника! Хората са казали :"Каквото сам си направиш, цяло село не може да ти направи."
Нека води дело човекът, само дето после ще го погнат за укриване на данъци и невнасяне на осигуровки , ама нейсе ,той две коли има човекът , ще продаде едната , ще плати.
Нека води дело човекът, само дето после ще го погнат за укриване на данъци и невнасяне на осигуровки , ама нейсе ,той две коли има човекът , ще продаде едната , ще плати.
- sunrise
- Активен потребител
Ебати алчните копелета....вие сте като Хиени над разлагащ се труп като видите потенциален клиент !! Адвокат ще си наема ако реша да се развеждам, ако някой ми оспори правото на собственост върху даден имот или нещо от този калибър...за такива леки подсказки щом сте толкова алчни типове, верно ви определят като най-скапаната гилдия, ебати помиярите сте и въобще къв е смисъла от тоя форум след като навсекъде само едно и също обърни се към адвокат бла бла в нарушение съм на ЗА не знам си кво...според мен повечето от вас тука са некви недоучили студентчета, които знаят сигурно по малко и от мен...щото мене практиката ме е научила, живота, а вас расли у саксия цайсати зубъри колко и да ги четете дебелите кодекси и закони пак нема разберете къде е играта у тоя живот !! Повече нема да пиша у тоя шит форум....+-неколко хиляди не ми дреме...у живота е така...не мое човек само да е напред !
- rabotnik
- Нов потребител
Драги ми дървен философе,
Абе тебе, ако си болен от пневмония личния лекар по телефона ли те лекува или хвърля боб, за да види къде имаш изливи в белия дроб. Така и с юридическите консултация "око да види ръка да пипне", във форума може да се дават само хипотетични разяснения, да се коментират интересни казуси, но не и да се разрешават проблемите на отделни личности. Да, можете да се представлявате сам, обикновено в съдебна зала пада голям смях като се представляват сами гражданите, да не споменаваме, че и обикновено се представляват сами една особена категория граждани, а именно образовани господа в напреднала възраст, които намират пенсионерската си радост обикаляйки съдебни деловодства и коридори. Казусите, по които се представляват самички обикновено касаят съседкски препирини за огради, пуснати извън двора кучета, кокошки и крави. Вие, ако се определяте в тази група, давайте
Хубаво е, че четете ГПК, ама той се занимава със съдебния процес, а процеса сам по себе си влече различини последствия. Да вие може и по някакви неводоми пътища да докажете, че работодателя Вие е плащал повече, отколокото Вие осигурявал, да работодателя ще бъде санкциониран, но ще санкционират и Вас. Защото Вие сте се подписали тук-там получавайки заплата, подписали сте са за 300, а сте получили 1000, останалите 700 не сте декларирали никъде, т.е. те са недекларирани, следователно и укрили сте данъци. И в тази връзка като се хвалите с жизнен опит, животът не Ви ли научи, че данъчните и в гроба могат да те намерят. Пък Вие с това дело сам ще им се проснете на тепсия.
С неуважение,
"една алчна и недоучила юристка".
- laridii
- Потребител
Не го стряскайте момчето, ще му дойде като "гръм от ясно небе"
Толкова от мен.
Толкова от мен.
-
Melly - Старши потребител
Поради продължителното нехайство на адвокатският съвет (впрочем съвсем разбираемо, с оглед повишените изисквания към ръководната функция на този орган) към реално вглеждане в професионалните засечки и трудности, както и от липсата на задълбочени маркетинг/научни изследвания на отношенията клиент - адвокат - институция, се получава един естествен вакуум и капсулиране на професията (занаята) адвокат, тоест хората отбягват консултирането с адвокат, не поради високата първоначална миза, а поради американския (или френския) модел на поведение - високомерно, с отвлечени фрази, отчуждено, с презрение към собствения ти клиент.
Презрението към клиента (доверителя) винаги води до негативни резултати - винаги в живота си или клиент или продавач, или предлагащ или приемащ, или вслушващ се в проблемите на доверилия ти се или не.
Особено място имат колеги от рода на "работата няма да стане", "не сте прав" - работата на адвоката е именно в това - да тества издръжливостта на системата, да провери така наречените "вратички" в закона, да използва всички позволени средства (както и "магии", "вълшебства", дублиране на дела, отделяне на производства, преюдициране на спорове), ако е убеден в каузата.
Така, че нека да поздравим приветливия тип адвокат, колеги и клиенти (доверители).
Презрението към клиента (доверителя) винаги води до негативни резултати - винаги в живота си или клиент или продавач, или предлагащ или приемащ, или вслушващ се в проблемите на доверилия ти се или не.
Особено място имат колеги от рода на "работата няма да стане", "не сте прав" - работата на адвоката е именно в това - да тества издръжливостта на системата, да провери така наречените "вратички" в закона, да използва всички позволени средства (както и "магии", "вълшебства", дублиране на дела, отделяне на производства, преюдициране на спорове), ако е убеден в каузата.
Така, че нека да поздравим приветливия тип адвокат, колеги и клиенти (доверители).
- ivan_lawyer
- Старши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|